Ekonomide Tarihî Bir Sıçrama Yılı Olacak


Ekonomide Tarihî Bir Sıçrama Yılı Olacak

MÜSİAD 24. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz kanlı darbe girişimi gibi yakın tarihimizin en ağır travmasını yaşamamıza, terörle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında verdiğimiz yoğun mücadeleye rağmen yüzde 2,9'luk büyüme sağladık. Türkiye'nin ekonomik bakımdan yanmasını, yıkılmasını, yerle bir olmasını bekleyenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık” diye konuştu.

“MÜSİAD, BİR MEDENİYET DAVASI”

MÜSİAD’ın diğer iş adamı derneklerinden farkının, iş dünyası yanında toplumun tamamına yönelik eğitim ve rehberlik çalışmalarına yer vermesinin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun içindir ki, derneğimizi ‘bu ülkeden kazandığını yine bu ülke için harcama’ anlayışıyla hareket eden bir teşekkül olarak görüyorum. Sadece üyesi olan iş adamları arasındaki bir dayanışma örgütü olmakla kalmayıp, aynı zamanda bir medeniyet davası olan MÜSİAD’ın yönetimine ve tüm üyelerine, şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“TÜRK EKONOMİSİNİN YIKILMASINI BEKLEYENLERİN HEVESİNİ KURSAKLARINDA BIRAKTIK”

Türkiye’nin demokrasisine, özgürlüğüne ve geleceğine saldıranların ekonomiye de boş bırakmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olaylarına ve FETÖ’nün 17-25 Aralık saldırısına rağmen, 2013 yılını, dikkate edin, yüzde 8,5’luk bir büyüme oranıyla kapatmıştık. 2014 yılında önce mahalli idareler, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimini yaşadık, buna rağmen yüzde 5,2’lik bir büyümeyle orada da başarılı bir netice elde ettik. 2015 yılında yaşadığımız iki genel seçime ve terör olaylarındaki tırmanışa rağmen yüzde 6,1’lik bir büyümeyle adeta bu tezgâhları kuranlara meydan okuduk” sözlerine yer verdi.

2016 yılında ise, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine ve terörle mücadelede sınır içinde ve dışında verilen yoğun mücadeleye rağmen, yüzde 2,9’luk bir büyüme sağlandığına işaret ederek, “Türkiye’nin ekonomik bakımdan yanmasını, yıkılmasını, yerle yeksan olmasını bekleyenlerin heveslerini, bir kez daha kursaklarında bıraktık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017’nin ekonomide tarihî bir sıçrama yılı olacağını söyledi.

“MÜSİAD BU YOLCULUK VE MÜCADELEDE HEP YANIMIZDAYDI”

Bugün yurt dışına çıkan, yurt dışıyla teması olan herkesin Türkiye’nin itibarını görüp duyduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sıkıntılar yok değil mi? Var. Atalarımızın dediği gibi, değerli arkadaşlar, büyük dağın kışı da büyük olurmuş. Biz bu sıkıntıların hepsini de sabırla, azimle, kararlılıkla aştık, aşmaya devam edeceğiz. MÜSİAD bu yolculukta, bu mücadelede hep yanımızdaydı, inşallah bundan sonra da yine sizlerle birlikte ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması, demokrasimizin güçlenmesi, refahımızın artması için çalışmayı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 02/06/2017