YEPAŞ’tan Okul Kütüphanesi


YEPAŞ’tan Okul Kütüphanesi

Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin destekleri ile Ordu İli Fatsa İlçesi’nde bulunan Fatsa Anadolu Lisesi Kütüphanesi oluşturularak açılışı gerçekleştirildi.

Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş (YEPAŞ) destekleri ile Milli Mücadele’nin 100. yıl anısına Fatsa Anadolu Lisesi bünyesinde yapılan Şehit Öğretmen Turan Tekintongaç Kütüphanesi’nin açılışı, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, kurum ve okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da öğretmenliğe başladığı ilk gün kaçırılarak şehit edilen Turan Tekintongaç’ın ailesinin başvurusu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışanı Şair Afşin Efkarlıoğlu ve arkadaşlarının öncülüğünde oluşturulan kütüphanenin tefrişatı ve düzenlemesi Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına YEPAŞ tarafından yapıldı.

Arif Akşam tarafından yapılan kısa teşekkür konuşmasında ise “Başlangıcında bulunduğumuz kasım ayının 10 Kasım Atatürk’ün vefatı gibi hüzünlü ancak 24 Kasım öğretmenler günü önemli bir günü içerdiğini, 96 yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin Başöğretmen Atatürk ve genç cumhuriyetin idealist öğretmenlerin eseri olduğunu, bu sebeple milli mücadelenin 100. Yılı anısına hem de bir şehit öğretmen adına düzenlenen bu okul kütüphanesine destekçi olmaktan gurur duyduklarını” belirtti.

Açılış programı sonrasında YEPAŞ Genel Müdürü Arif AKŞAM’a, Fatsa Kaymakamı Sayın Ömer Lütfi Yaran tarafından bir teşekkür plaketi verildi.


Yayın Tarihi: 31/10/2019