Terme LGS Birincisi Ödüllendirildi


Terme LGS Birincisi Ödüllendirildi

Liselere Geçiş Sınavında (LGS) soruların tamamını doğru cevaplandırarak 500 tam puan alan Türkiye birincilerinden Terme Kozluk Ortaokulu öğrencisi Ayşe Kart Terme Kaymakamı Mehmet Parlak ve Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından ödüllendirildi.

Terme Kaymakamı Mehmet Parlak ve Belediye Başkanı Ali Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nca tüm yurtta merkezi olarak 2 Haziran tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’nda tam puan alarak Türkiye birincisi olan Terme Kozluk Ortaokulu öğrencisi Mehmet Ayşe Kart ve ailesi ile Kozluk ortaokulunda düzenlenen etkinlikle bir araya geldi.

TIP OKUMAK İSTİYORUM
Elde ettiği başarısını ilkokul yıllarından beri düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyleyen Ayşe Kart, ileride tıp okumak istediğini belirtti. Kart, “Yanlışlarımı öğretmenlerime sorarak öğrendim. Sürekli deneme çözdüm. Düzenli çalışan birisiyim. Ailem ve öğretmenlerim bana her zaman destek oldu.  Başardığım için mutluyum.” dedi.

KAYMAKAM PARLAK: “GURURLANDIK”
Ayşe Kart’ı tebrik ederek elde ettiği başarı ile gururlandırdığını kaydeden ve altın ile ödüllendiren Kaymakam Mehmet Parlak, "Seni ve aileni tebrik ediyorum. Üzerinde emeği olan öğretmenlerini ayrıca kutluyorum. 90 sorunun tamamına doğru yanıt vermek takdire değer önemli bir başarı." diye konuştu.

BAŞKAN KILIÇ: “EĞİTİMİ DESTEKLEYECEĞİZ”
Öğrenciyi tebrik eden Belediye Başkanı Ali Kılıç Kart’a dizüstü bilgisayar hediyesinde bulundu. Eğitimin insanın doğumuyla birlikte başlayan ve ölümüne kadar devam eden uzun ve kapsamlı bir süreç olduğuna dikkati çeken Başkan Kılıç, “Böylesine önemli bir sınavda sevgili yavrumuz göğsümüzü kabarttı, ne kadar övünsek yeridir. Terme Belediyesi olarak başarılı öğrencilerimizi her zaman destekleyeceğiz. Öğrencimizin ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Programa Kaymakam Parlak ve Başkan Kılıç’ın yanı sıra öğrenci Ayşe Kart’ın babası Fetih Kart, Terme İlçe milli eğitim müdürü Özer Ersoy, AK Parti Terme İlçe yönetim kurulu üyesi İsmail Kethüda, Kozluk OMV Fen Lisesi müdürü Sait Tuğ, Kozluk ortaokulu müdürü Cemal Çiftci ve okul öğretmenleri katıldı.


Yayın Tarihi: 27/06/2019