Tekkeköy’de Yurt ve Fakülte Müjdesi


Tekkeköy’de Yurt ve Fakülte Müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısında Tekkeköy’e büyük bir müjde verdi.

Samsun’a özellikle Tekkeköy’e öğrenci yurdu yapılacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanının sözleri Tekkeköy’de büyük heyecan uyandırdı.

Tekkeköy’de Yurt ve Fakülte Heyecanı

Tekkeköy’ün bir asırlık hayali olan Devlet Hastanesinin ilçeye kazandırılmasının ardından ikinci beş yıllık dönemin en büyük hedefi ve hayalinin gerçekleşmesi sürecine girildiğine değinen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü düzenlenen aday tanıtım toplantısında ilçemize yine büyük bir müjde verdi. İkinci beş yıl için önümüze koymuş olduğumuz en büyük hedef, en büyük hayal ilçemize öğrenci yurdu ve fakülte kazandırılmasıydı” dedi.

Üniversite ve Fakülte Kazandırılma Süreci Başladı

İlçeye en büyük müjdeyi yine Cumhurbaşkanının verdiğine dikkat çeken Başkan Togar, “Cumhurbaşkanımız ilk müjdeyi aday tanıtım toplantısının yapıldığı o gün salonda Tekkeköy’e verdi. Samsun’da 2019 yılı içerisinde 4550 öğrencilik yurt yapımına başlanacak ve bu ilçelerden en önemlisi Tekkeköy. Cumhurbaşkanımızın verdiği bu büyük müjde bizim ikinci büyük hayalimizin de fitilini ateşledi” şeklinde konuştu.

Başkan Togar Samsun Üniversitesi Rektörüyle Buluştu

 Büyük müjdenin ardından Samsun Rektörü Mahmut Aydın ile bir araya gelen Togar, “İlçemiz adına ard arda güzel gelişmeler oluyor. Cumhurbaşkanımızın yurt müjdesinden sonra yeni kurulan Samsun Üniversitemizin Rektörü Mahmut Aydın ile ilçemize içinde 16 bölümün öğrencileriyle buluşacak olduğu ve bu şehri sanayide, ticarette, turizmde, ekonomide, sağlıkta kalkındıracak çocuklarımızın evlatlarımızın okuyacak olduğu yüksek okul ve fakülte kurulması için bir araya geldik. 400 dönüme yakın bir araziyi eğitim kampüsü olarak en kısa zamanda hazırlayıp, tamamlayarak inşallah üniversitemize ve ilgili bakanlıklarımıza tahsisini yapacağız. Başlatmış olduğumuz bu sürecin sonunda Tekkeköy 2020 yılı içerisinde binlerce öğrencinin okuduğu binlerce öğrencinin yaşadığı Samsun’un en önemli yaşam merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 23/01/2019