Samsun'da 16 Bin Öğrenci Yüzme Öğrenecek


Samsun'da 16 Bin Öğrenci Yüzme Öğrenecek

Samsun Valiliği himayesinde, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” projesinin 2017-2018 eğitim öğretim yılındaki hedefi 16 bin öğrenciye yüzme öğretmek.

Samsun’ da Atakum, Bafra, Canik, Tekkeköy ve Vezirköprü ilçelerinde bulunan havuzlarda gerçekleştirilen faaliyetlerde toplam 33 yüzme öğretmeni görev yapıyor. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak yeteneği belirlenen öğrencilere normal program akışı dışında da özel ders verilerek yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılında iki aşamalı yapılan seçmede 720 öğrenci arasından belirlenen 110 öğrenci özel ders almaya başladı.

Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzunda Yeteneği belirlenen öğrencilerin ilk dersine katılan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yaptığı açıklamada “ Bu projemizi 3 yıldır yürütüyoruz. Bu zamana kadar toplam 25 bin 620 İlkokul 2. ve 3. Sınıf öğrencimiz yüzme öğrendi. Bu yılda hedefimiz 16 bin öğrenciye yüzme öğretmek. Yılsonunda toplam 41.620 öğrencimizin yüzme öğrenmesini hedefliyoruz” dedi.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde bölge ödülü almaya hak kazandığını söyleyen Esen , “Türkiye’de hatta dünyada da belli bir vizyona sahip olmuş bir proje. Bu çalışma okul terklerinin azalması açısından da çok önemli. Büyük bir proje” dedi.

Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzunda Yeteneği belirlenen öğrencilerin ilk dersini aileleri de büyük bir heyecanla takip etti.


Yayın Tarihi: 30/10/2017