Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TEOG Açıklaması


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TEOG Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu’na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrine gitti.

Atatürk Havalimanından hareketinden önce bir basın toplantısı düzenleyerek ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının sorularını da cevaplayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“TEOG’UN KADIRILMASI KONUSUNDA MANİ YOK”

Toplantıda bir basın mensubunun, önceki gün katıldığı televizyon programında TEOG sınavının kaldırılması gerektiğine ve konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, “Dünkü görüşmenizde konu gündeme geldi mi? Herhangi bir değişiklik kararı var mı? Ayrıca, böyle bir değişiklik olması bu yıl sınava girecek olan öğrencileri etkiler mi?” şeklindeki sorusuna verdiği cevapta Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu Başbakanla görüştüklerini ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir maninin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cevabının devamında şunları kaydetti: “Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün ve bu konuda Sayın Başbakanla dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki, hemen süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Bütün mesele, yani okullarda orta kısımlarını bitirdikten sonra liseye geçerken tercihlerinde ne yapacakları konusu, okullardaki atılacak adımlardır. Ondan sonra gidecekleri liselerde yapılacak hazırlıklarla atılacak adımlardır. Bu liseler özellikle Millî Eğitim’in kontrolü altında yapılacak imtihanlarla, yani bir fen lisesine mi gidecek veya farklı bir düz liseden Anadolu lisesine mi gidecek, buralarda bu liseler kendi imtihanlarını kendileri yapar. Bu sorular Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanır, ama o okullarda imtihanlar da yapılırken Millî Eğitim’in bizzat kontrolü altında müfettişleriyle veya farklı bir şekilde bu kontrol yapılır. Ve böylece bu imtihanlar da yapılarak bu okullara, kaç kişi lazım? 50-100 alacak. Bu 50-100 kişiyi bunların içerisinde en başarılı olanlar hangisiyse onlardan seçer alır. Ve böylece çocuklarımız bu TEOG denilen hakikaten ciddi manada sıkan, sıkıştıran ve paraların aktığı, akıtıldığı bu süreçlerden inşallah çocuklarımızı kurtarmış oluruz.”

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 16/09/2017