Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu


Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okul olarak seçilen Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesine 2020/2021 eğitim öğretim yılından itibaren sınavla öğrenci alınacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bakanlığımız tarafından proje okulu olarak seçilen Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren sınavla öğrenci alacaktır.

Böylece okulumuz sınavla öğrenci alan ilçede iki, ilde yedi okul arasına girerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Okulumuz sadece ilçemizden değil, ilimiz ve bölgemizden de öğrenci alacağı için, LGS’ ye hazırlanan öğrencilerimize şimdiden sınavlarda başarılar diliyor, bir an önce hedeflerine odaklanmaları gerektiğini hatırlatıyoruz; zira kontenjanımız otuz öğrenciyle sınırlıdır.

Ayrıca Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi hafızlık proje okulu olarak ilimizde bir ilk gerçekleşmiştir. İlimizin tek hafızlık proje okulu olan Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisemize  8. Sınıfı bitirmiş hafızlık belgesine sahip sınırlı sayıda öğrencilerimiz tercih edebilecektir. 44 yıllık köklü geçmişi,eğitim tecrübesi ve güçlü öğretmen kadrosuyla önümüzdeki yıldan itibaren bu projeye dahil olan öğrencilerimiz fen liseleri ile sosyal bilimler liselerinde okutulan alan derslerini alacaklar ilave olarak imam hatip okullarına özgü dersleri okuyacaklardır.

Öğrenciler, 4 yıl boyunca derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır. Ayrıca okulların farklı bilimsel etkinlikleri ve projeleri olmakta. araştırma ve inceleme yöntemleri hakkında bilgi edinmektedirler. Belirli başarıları olan öğrenciler tematik yaz etkinlikleri bağlamında “ Bilim ve Teknoloji” etkinliklerine katılma imkanına sahiptir. Öte yandan imam hatip liseleri ile ortak çalışmaları olan kamu kurumları, mezun dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla da farklı projeler gerçekleştirilebilmektedir. Okulumuz öğrencilerin gelişimsel, eğitimsel ihtiyaçlarını karşılayabilecek müfredata sahiptir.

Büyük ideallere sahip başarılı öğrencilerimizi, ideallerine ulaştırmak için bizimle eğitim yolculuğuna bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgiye http://carsambaihl.meb.k12.tr adresinden ulaşabilirsiniz.”


Yayın Tarihi: 29/04/2020