Başkan Zihni Şahin: "Atakum'a Öğretmenevi İnşa Edeceğiz"


Başkan Zihni Şahin: "Atakum'a Öğretmenevi İnşa Edeceğiz"

Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcilerinin ziyaret ederek 'tam destek' verdiği Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, eğitim camiasına müjdeyi verdi: Atakum'a Öğretmenevi!

Memur-Sen'e bağlı sendikaların Samsun temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i makamında ziyaret etti. Sendika temsilcilerinin destek sözü verdiği Zihni Şahin ise yaptığı açıklamada, Atakum için büyük bir projeyi müjdeledi. Başkan Şahin, "Atakum'a öğretmenevi inşa edeceğiz" dedi.

SEÇİMLERDE 'YANINDAYIZ' MESAJI
Memur-Sen Konfederasyonu Samsun temsilcisi Hamdi Yıldız ve konfederasyona bağlı sendika temsilcileri, Başkan Zihni Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette sendika temsilcileri, aynı zaman Cumhuriyet İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı olan Zihni Şahin'e 'Tam Destek' sözü verdi. Başkan Şahin, "Bizlere destek sözü veren Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız başta olmak üzere tüm sendika başkanlarına ve üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

'KANGRENLEŞEN SORUNLARI ÇÖZDÜK'
Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Başkan Zihni Şahin "9 yıl Bafra'da belediye başkanlığı görevinde bulunduk. Genel seçim döneminde de bize Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi verildi. Göreve geldiğimiz günden beri gece gündüz demeden çalıştık. Samsun'da nerede problem varsa çözümü konusunda gayret ettik. Bir çok kangren hale gelmiş sorunu çözdük. Uzun süreç gerektiren olayları gündeme aldık. Çabalarımız Samsun halkı tarafından takdir gördü ve olumlu bir karşılık buldu" diye konuştu.

'YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇMAK GÖREVİMİZ'
Önümüzdeki süreçte belediyelerin fonksiyonlarında artış olacağına inandığını belirten Başkan Şahin, "Bu nedenle şehirlerin gelişmesine, kalkınmasına ne gibi katkılar sağlarız diye düşünmek zorundayız. Örneğin yatırımcıların önünü açmak da artık belediyelerin görevi. Organize Sanayi Bölgesi'nin(OSB) genişlemesi anlamında bir çalışma var. Halledilirse Samsun'un en az 10 yıllık yatırım prblemi çözülmüş olur. OSB yatırım aldığında Samsun, önümüzdeki 8-10 yıl içinde çok büyük bir değişime uğrar diye düşünüyorum. Örneğin tarım ve sanayinin yanında turizmden de bir pay alacağımıza inanıyorum. Samsun'da çok otel yapıldı. Basında, 'Samsun oteller mezarlığı olacak' gibi şeyler okuduk fakat yazın otellerde yer kalmadığını da gördük. 19 Mayıs'ın 100'üncü yılı vesilesiyle Samsun'da çok büyük etkinlikler olacak. Kuş Cenneti'yle, Ladik'teki kayak merkeziyle, termal cenneti Havza'sıyla, Vezirköprü Kanyonu ile Samsun'un doğal ve kültürel zenginliklerini iyi bir şekilde sunduğumuzda doğa ve kültür turizmi açısından ümitlerimiz artıyor" dedi.

'ATAKUM'A ÖĞRETMENEVİ KAZANDIRACAĞIZ'

Başkan Zihni Şahin, açıklamalarının son bölümünde ise Memur-Sen temsilcilerine Atakum ile ilgili çok önemli bir projeyi müjdeledi. Başkan Şahin, "Bir eğitimci olarak, eğitime, okullarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ne kadar önem verdiğimi herkes biliyor. Yeni dönemde Atakum ile ilgili birbirinden önemli, birbirinden değerli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de ilçeye öğretmenevi kazandırmak olacaktır. Bunun müjdesini sizlerin huzurunda vermek istiyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Şahin'in 'öğretmenevi' müjdesi Memur-Sen temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı.


Yayın Tarihi: 05/02/2019