Başkan Demir, Uğur Okulları’nda Mektup Arkadaşları İle Buluştu


Başkan Demir, Uğur Okulları’nda Mektup Arkadaşları İle Buluştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün hayata geçirdiği ‘Uğurlu Mektuplar Projesi’ kapsamında kendisine mektup yazan öğrencileri ziyaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü tarafından unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşma kültürünü yaşatmak, gençleri dijital dünyadan kısa bir süre de olsa uzaklaştırmak için başlatılan ‘Uğurlu Mektuplar Projesi’ kapsamında kendisine mektup yazan öğrencilere mektupla cevap verdikten sonra okullarında da ziyaret etti.

Samsun Uğur Okulları Kurucuları Necati Tanrıkulu, Ender Gür, Saadettin Turgut ve okul yöneticileri tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik Kampüsü’nü ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. 

ESKİDEN İLETİŞİMİN ANA KANALI MEKTUPTU

Dünyada yaşanan dijital dönüşümün ardından mektuplaşmanın yerini sosyal medya uygulamalarının aldığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eskiden mektup yazmak için özel zaman ayırıldığını şimdi ise anında mesaj gönderilebildiğini ifade ederek, “Gençlerimizin çoğu mektup döneminden sonra doğanlar. Önceden iletişimin ana kanalı mektuptu. Hatta toplumun en sevilen devlet memurları postacılardı. Mektup yazmak için özel bir zaman ayrılırdı. Birisinden mektup geldiğinde onu yırtıp atmazdık, saklardık. Böyle bir kültürdü. Zamanla kaybolan bu kültürün yaşatılması için gerçekleştirdiğiniz proje için sizleri tebrik ediyorum” dedi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Demir daha sonra mektup arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yayın Tarihi: 19/02/2020