Ayvacık Anaokulu’nda STEAM Atölyesi Açıldı


Ayvacık Anaokulu’nda STEAM Atölyesi Açıldı

Samsun’un Ayvacık ilçesinde bulunan Ayvacık Anaokulu’nda STEAM Atölyesi açılışı gerçekleşti.

Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerinin bir arada kullanıldığı eğitim yaklaşımının okul öncesi müfredatında katılacağı bu modelde geleceğin bilim insanlarının temeli atılacak. Çocuklarda eleştirel düşünme, problem çözme, tasarım yapabilme, bilimsel süreç becerilerinin kullanabilme gibi yeterlilikler geliştirecek olan STEAM yaklaşımı ile minikler yeni bir öğretim modeli ile tanışacaklar.

Atölyede çalışmalar yapacak öğrenciler: temel bilimsel kavramları öğrenecek, robotik kodlama yapacak, zeka oyunları oynayacak, matematiksel beceriler kazanacak ve sanatın çeşitlerini öğrenerek tasarımlar ile sanatı birleştirecekler.

STEAM Atölyesi, Samsun’da bir anaokulunda ilk olma özelliğine sahip. Atölye açılışı ilçe protokolünün katılımı ve velilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Atölyenin kuruluşu ve okulun yaptığı yenilik çalışmasına katkı sağlayan Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’ya programda İlçe Kaymakamı Orhan Ayvaz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Okul müdürü Gamzegül Yaşar açılış törenine yoğun ilgi gösteren velilere ve açılışı gerçekleştiren ilçe protokolüne teşekkür etti.


Yayın Tarihi: 21/02/2020