Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı


Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Samsun Valisi Osman Kaymak, İlkadım ilçesi Malazgirt İlkokulu'nda düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.

İlköğretim Haftasının başlaması ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle, İlkadım ilçesi Malazgirt İlkokulu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

Malazgirt İlkokul Müdürü Aydın Yırtıcı'nın konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Efe Özgültekin (Okul Türküsü) ve Yunus Emre Aşı (Yeni Ders Yılı) adlı şiiri okudu. Daha sonra tören halk dansları gösterisi ve İlkadım ilçesi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi sunumu ile devam etti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen törende yaptığı konuşmasında, “Bugün yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu heyecanın hayatlarımızda ayrı yeri vardır. Eğitim her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güçtür. Bir milletin sağlıklı, mutlu, huzurlu, özgür ve güven içinde yaşaması; sonraki nesillere yaşanabilir, her alanda özgür bir ülke bırakması ancak ve ancak bilinçli, birikimli, milli ve manevi donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır. İlköğretim Haftasını ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak törende yaptığı konuşmasında, “Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler ve Değerli Öğretmenlerim; Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başlamasının coşkusu içindeyiz. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken öğrencilerimizin heyecanını, anne babaların gururunu, öğretmenlerimizin mutluluğunu canı gönülden paylaşıyorum. Sizleri kutluyor, hepinizi saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 

Hiç kuşkusuz eğitim, bir toplumun can damarıdır vurgusunu yapan Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu damarda oluşacak en ufak bir sorun toplumun tüm yapısını olumsuz yönde etkileyebilecektir. Bu bilinçle yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımıza gerek fiziki, gerekse pedagojik anlamda olumlu bir okul iklimi sağlamak için yoğun gayret gösterdik. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, Türk eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı güvenli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında, kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi en büyük amacımızdır.

İçinde bulunduğumuz yüzyıl hiç kuşkusuz bilginin yanında teknolojinin de en büyük güç olduğu dönemdir. Bilginin üretildiği ve bilginin nasıl üretilmesi gerektiğini belirleyen okullarımız artık teknoloji üretiminin de başlangıcı olma yolundadır. Samsun olarak bizde bu değişime ve çalışmalara hızlı ve etkili bir şekilde ayak uydurabilme başarısını göstermekteyiz. Bu bilinçle “İnsan olma, millet olma davası” olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelini oluşturmaktadır. Bu temel ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır.

Yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu

Törene ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Mehmet Arı, ilgili kamu kuruluş müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda  veli katıldı.


Yayın Tarihi: 16/09/2018