Düzenli Kalp Muayenesi Hayat Kurtarıyor


Düzenli Kalp Muayenesi Hayat Kurtarıyor

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, günümüz koşullarında artık hangi yaşta olursanız olun sağlıklı bir kalp için düzenli olarak kalp kontrolü yaptırın uyarısında bulundu..

Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada en çok ölümlerin yaşandığı hastalıkların başında yer aldığına dikkat çeken, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, "Hipertansiyon yani yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, sigara, stres,  şişmanlık ve hareketsiz yaşam tarzı kalp ve damar hastalıkları açısından en önemli risk faktörleridir. Bu hastalıkların önüne geçmenin en etkili yolu bu risk faktörlerinden mümkün olduğunca uzaklaşmanın yanında düzenli olarak düzenli kalp kontrolü yaptırmaktır.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Belirli periyotlarda düzenli olarak yaptırılacak düzenli kalp kontrolü birçok hastalık erken dönemde tespit edilip önlem alınabilir, tedavi masrafları büyük oranlarda azaltılabilir ve makro cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, minimum risk ile olası hastalıklar tedavi edilebilir.

Hiçbir yakınması olmasa bile herkes 20`li yaşlardan itibaren kolesterol, kan şekeri ve kan basıncı değerlerini ölçtürmelidir. Eğer değerler normal çıkarsa kişiler 30 yaşına kadar 5 yılda bir, 30-40 yaş aralığında 3 yılda bir, 40 yaşından sonra ise risk durumuna göre 1-3 yıllık periyotlarla kardiyoloji düzenli kalp kontrolü`nü yaptırmalıdır" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 08/07/2018