Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 20'inci Kez Kapılarını Açtı


Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 20'inci Kez Kapılarını Açtı

Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük ve en önemli uluslararası turizm fuarı olan ve bu yıl 20’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde açıldı.

EMITT Fuarı'nın açılışı törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Turizmden Sorumlu Başkan Vekili Tülin Ersöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkan Yardımcısı Fettah Tamince, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, fuarı organize eden ITE Turizm & Seyahat Grup Direktörü Hacer Aydın, ITE Group Direktörü Vincent Brain ve bazı illerin valileri ile çok sayıda turizmci katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan ITE Turizm & Seyahat Grup Direktörü Hacer Aydın, "Bu yıl bizim için özel bir yıl. 20. Yılımızı kutluyoruz. 20 yılı tamamlamak büyük bir başarı. EMITT dünyanın en büyük 5. Fuarı oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Turizm Yatırımcıları Derneği  (TYD ) Başkan Yardımcısı Fettah Tamince ise, "EMITT gün geçtikçe önemli bir platform olmaya ve Akdeniz Çanağında önemli bir buluşma noktası oldu. Turizm yatırımcıları olarak bizler çok büyük bir yatırımcı grubuyuz. TYD bünyesinde havayolundan, havalimanı işletmeciliğine, marina işletmeciliğinden otel işletmeciliğine pek çok değerli marka mevcuttur. Yatırımlarımızı uluslararası alanlara taşımaktan memnuniyet duyacağız" dedi.

Konuşmaların ardından EMİTT Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Ardından, fuar alanında yer alan stantlar gezildi.

71 ülkeden 4.550 katılımcı ile 28-31 Ocak 2016 tarihlerinde, İstanbul (Beylikdüzü) TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilen fuarda Ordu’da yer aldı.

Türkiye'den farklı illerin ve çeşitli dünya ülkelerinin stant kurduğu fuarda birbirinden farklı yöresel giyecekler, lezzetler ve oyunlar ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, 12. salon ve 1230 nolu stantta ye alan Ordu, 31 Ocak tarihine  kadar  en etkin şekilde tanıtılacak.

EMITT, erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dâhil olduğu 70 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası yaratıyor. Fuarda 100 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.


Yayın Tarihi: 27/01/2016