“Değerlerime İlk Adım” Projesi Özgün İçeriğiyle Göz Dolduruyor


“Değerlerime İlk Adım” Projesi Özgün İçeriğiyle Göz Dolduruyor

Değerlerime İlk Adım Projesi İlkadım’a  renk kattı.

İlkadım ilçesinde bulunan Maarif İlkokulu, Şehit Mete Yahşi Mehmetçik Ortaokulu, Alparslan İlkokulu, Cumhuriyet Anaokulu ,Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu ve Atatürk Anaokulu ortaklığıyla hayata geçirilen "Değerlerime İlk Adım" projesi özgün içeriğiyle göz dolduruyor.

Ramazan ayının girişi ile birlikte hayata geçirilen proje,  değerler eğitimi kapsamında ele alınan yedi değerimizin, UNESCO tarafından onaylanmış  somut olmayan kültürel miraslarımızdan dokuzu ile ilişkilendirilerek oluşturuldu. Projenin işleyişine göre, okul öncesi öğrencilerinin çizimlerinden yola çıkarak velilerin ve çocuklarımızın el emekleriyle karakterler yapıldı. Bu karakterler proje boyunca çocukların evlerinde misafir olarak kalacak; değerlerimizi ve kültürel zenginliklerimizi yaşamaları sağlanacak. Çocuklar böylelikle oyun içerisinde kendi kültürel değerlerini ve zenginliklerini birlikte özümsemiş olacaklar.

Projenin ilk etkinlikleri, içinde bulunduğumuz Ramazan ayıyla birlikte iftar sofralarında misafirperverlik değeriyle yerini aldı.


Yayın Tarihi: 13/04/2021