Çürük Diş Sadece Ağzınıza Zarar Vermez


Çürük Diş Sadece Ağzınıza Zarar Vermez

Sindirim sistemimizin başlangıç noktasını oluşturan ağız ve dişlerimizin sağlığı büyük önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra ağız konuşmaya da yardımcı olmaktadır ve dişlerle birlikte görsel açıdan da  bizi rahatsız etmemelidir. VM Medical Park Samsun Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Dt.Tarık Kaptan diş çürüklerinin koyu renklenmelerle oyuklar oluşturduğunu ve Dünya’da çok az kişinin bu deneyimi yaşamadığını belirterek, erken tanı ve tedavi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Beslenmenin düzgün bir şekilde yapılabilmesi için sağlıklı dişlere ihtiyacımız olduğu gibi, aksi taktirde besinlerin parçalanamamasından vücudumuzda daha ciddi hastalıkların meydana gelebileceğini belirten VM Medical Park Samsun Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Dt.Tarık Kaptan, diş çürüğünde meydana gelen bakteriler vücutta çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir dedi. Dt.Tarık Kaptan konuya dair şu bilgileri verdi;

Ağız ve diş sağlığında dikkat etmemiz gereken en önemli husus,  dişlerimizin günlük temizliğidir. Muhakkak günde 3 defa fırçalama işlemi uygun materyallerle yapılmalıdır.

Yapılan araştırmalar hemen hemen her yaştan kişinin,  diş çürümesi problemi ile karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Diş çürümesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. En temel nedenlerden biri,  ağızda yer alan bakterilerdir. Ayrıca çürümenin bir diğer etkeni de genetiktir. Bu gibi durumlarda erken teşhis ile,  ileriye yönelik,  önlem alıcı tedaviler uygulanabilir. Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarından korunmanın en önemli yolu,  kişinin kendi sağlığının bilincinde olmasıdır.

Bir diğer önemli konu,  şekerli ve asitli gıda tüketiminden sonra muhakkak dişlerin temizliğidir. Beslenmeden sonra yapılan diş temizliği,  çürüklerin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Gün içerisinde öğün aralarında abur cubur tüketmek yerine,  sebze ya da meyve tüketmek ana öğünlerin arasında dişlerin temizlenmesine destek sağlayacaktır.

Kendinizin ve çocuklarınızın ağız ve diş sağlığı için, 6 ayda bir hekim kontrolünden geçmeli, düzenli ve doğru fırçalama tekniklerini öğrenmeli-öğretmeli, kalsiyum içeren gıdaları (süt ve süt ürünleri) tüketmeye özen göstermeli, diş ipi kullanımı ile kalan yemek kalıntılarının temizliğine dikkat etmeli ve günde 3 defa dişlerinizi fırçalamalısınız.

Ve unutulmamalıdır ki insanın en değerli aksesuarı dişleridir, en güzel meziyeti de gülüşüdür.


Yayın Tarihi: 10/12/2017