Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Otomobillerini Tanıttı


Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Otomobillerini Tanıttı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) hayata geçirdiği Türkiye'nin otomobilinin ilk ön siparişini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobillerin Bursa Gemlik'te kurulacak fabrikada üretileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devrim otomobilinin önünü kesmeyi başardılar ama şimdi yaptığımız devrin otomobilinin önünü inşallah kesemeyecekler. Ama bu kez izin vermeyeceğiz." dedi.

"Bilişim Vadisi"nin resmi açılış töreni ile Türkiye'nin otomobilinin tanıtılacağı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ile TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

DEVRİN OTOMOBİLİ

"Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devrim otomobilinin benzini olmadığı için yolda kalmasını, projeyi boğma kampanyasına çevirenlerin, Türkiye'nin otomobili için de aynı şeyi yapmaya çalışacağını kaydederek, "Ama bu kez izin vermeyeceğiz. Devrim otomobilinin önünü kesmeyi başardılar ama şimdi yaptığımız devrin otomobilinin önünü inşallah kesemeyecekler." diye konuştu.

EN BÜYÜK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ

Bilişim Vadisi'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ni, ulusal ve uluslararası düzeyde temsil edecek bir yer olduğunu anlatan Erdoğan, "Bilişim Vadisi 3 milyon metrekarenin üzerinde bir alanda kurulan, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı bölümüyle ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme merkezidir. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıları diğer alanlara da taşıma gayesiyle kurduğumuz bu vadiyle yarının Türkiye'sini daha sağlam temellere oturtmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

BURSA GEMLİK'TE ÜRETİLECEK

Erdoğan, Bilişim Vadisi'nin, Açık Kaynak Platformu'nun da aynı zamanda merkezi olacağına dikkati çekerek, "İşte tüm bu avantajlarından dolayı Bilişim Vadisi, Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne de ev sahipliği yapıyor. Otomobilimizin fiziken üretileceği fabrika ise bu endüstrinin kalbinin attığı Bursa'da olacak. Gemlik'te Silahlı Kuvvetlerimize ait olan büyükçe bir yerimiz var. Yaklaşık 4 milyon metrekarelik bu alanın inşallah şu anda takribi 1 milyon metrekaresini buraya tahsis edeceğiz." açıklamasında bulundu.

TEKNOLOJİ BİRİKİMİ

Erdoğan, Türkiye'nin Otomobili projesindeki teknoloji birikiminin diğer pek çok sektörün de önünü açacağını anlatarak, "Aynı zamanda ateşleyicisi olacaktır. Bunun için hata yapma lüksümüz yoktur. Kuralları koyan biz olduktan sonra bu çalışmada kimlerden destek aldığımızın, kimleri çalıştırdığımızın da bir önemi kalmıyor. Bu konudaki kinayeler ya cehaletin ya husumetin ya da öz güvensizliğin ürünüdür." dedi.

SIFIR EMİSYON

Türkiye'nin en güzide kurumlarından yetişmiş mühendislerin şu an yerli otomobilin matematik modellemeleri ve dayanıklılık testleri üzerinde çalıştığını kaydeden Erdoğan, "Sınıfının en geniş iç hacimli, en yüksek performanslı ve en uygun maliyetli aracını inşallah üreteceğiz. Aracımız sıfır emisyonla çalışarak çevreyi hiç kirletmeyecek. Seri üretime geçtiğimizde, Avrupa'nın klasik olmayan, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modelinin inşallah sahibi olacağız." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNİ TEST ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından "Türkiye'nin Otomobili"nin iki modeli, led ekranlara yansıtılan ışık gösterisi eşliğinde sahneye çıkarıldı. Otomobilin SUV modelinin direksiyonuna geçen Erdoğan'a, TOGG Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş bilgi verdi.

Kaynak: sanayi.gov.tr


Yayın Tarihi: 27/12/2019

Diğer Resimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Otomobillerini Tanıttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Otomobillerini Tanıttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Otomobillerini Tanıttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Otomobillerini Tanıttı