Coşkun Öncel Samsun Büyükşehir Aday Adayı Başvurusunu Yaptı


Coşkun Öncel Samsun Büyükşehir Aday Adayı Başvurusunu Yaptı

"Sevdamız Samsun için göreve hazırız"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Önceki Dönem Genel Sekreteri olan ve 3 dönem SASKİ Genel Müdürlüğü yapan Coşkun Öncel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusunu gerçekleştirdi.

AK Parti'de belediye başkanlığı aday adayı başvuruları 22 Kasım tarihinde tamamlanırken, Samsun'a uzun süre bürokrat olarak hizmet eden Coşkun Öncel, AK Parti İl Başkanlığı'nda resmi başvurusunu yaptı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emrecan Sohum başvuruyu alarak hayırlı olsun dileklerini iletti.

Başvuru sırasında açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi A. Adayı Coşkun Öncel, Samsun'a, Samsun halkına en iyi  hizmet için yola çıktıklarını söyledi.

Samsun'a uzun yıllar hizmet etme imkanı bulmanın her zaman gururunu yaşadığını ifade eden Öncel, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizim için her zaman örnek ve yol gösterici olmuştur. Kendilerinin çizdiği büyük vizyonla bizler halkımıza hizmet etmeye çalıştık. Şimdi ise AK Partimizin çatısı altında, şehrimize daha çok hizmet için bu göreve talip olduk.  19 yıllık Samsun Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevimizden elde ettiğimiz bilgi birikimiyle, şehrimizi daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaya hazırız.  Rabbim hayırlı eylesin." dedi.

Coşkun ÖNCEL Kimdir?

 1954 Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Samsun'da tamamladıktan sonra İstanbul Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1977 yılında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Samsun'da makina mühendisi olarak göreve başladı. 1978-1980 yıllarında yedek subay olarak askerlik görevimi ifa ettikten sonra karayollarındaki görevine devam etti.

Ankara, Kastamonu, Van, Sivas, Konya'da görev yaptıktan sonra yeniden Samsun'da Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne atandı buralarda çeşitli görevlerde bulundu. 2000 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürü olarak göreve başladı. 2014 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. 2019 yılında genel sekreterlik görevini ifa ederken emekli oldu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Yayın Tarihi: 23/11/2023 - 14:56