Çocuğunuz Sürekli Öksürüyorsa Dikkat Edin


Çocuğunuz Sürekli Öksürüyorsa Dikkat Edin

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Ali Şimşek, "Çocuğunuzun farklı hastalıklara bağlı olarak sürekli öksürüyor bu da devamlılık arz edip geçmeme gibi soruna dönüştüyse mutlaka bu sağlık sorunun nedeninin tam olarak ne olduğu tespit edilip tedavisinin ona göre devam ettirilmesi gerekmektedir" dedi.

Nezle, grip, soğuk algınlığı bunun akabinde başlayan öksürük çocukların günlük hayatını olumsuz etkilemektedir diyen Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Ali Şimşek, "Böyle anlarda çocuğunuz ve sizin için ağrılı ve sancılı bir dönem başlamış olur. Zira anne ve babalar çocukları hasta olduğunda onlarda iki katı hasta olurlar.

Genellikle bahar aylarında ortaya çıkan alerjik nezle ve bunun gibi sağlık problemleri yaşam kalitesini düşürüyor.

Ev dışında vakit geçiren çocuklarda alerjik nezle nedeniyle; hapşırma krizleri, burun akıntısı ve kaşıntısı sık görülüyor.

Bu çocuklarda açık havada, yeşillik alanlarda ve ormanda görülen bitkilere bağlı olarak alerjik nezle şikayetlerinin artmasına neden olduğu görülmektedir.

TEDAVİ SÜRECİ ÖNEMLİ

Alerjik nezleye polenlerin yanı sıra; evdeki toz, hayvan tüyleri, tütün dumanı gibi alerjenler de yol açmaktadır.

Bunun için alerjiye neden olan alerjenlerden kaçınılmalı, eğer çocuktaki alerjik nezle polenlere karşı gelişiyorsa, tozlaşmanın sıkça görüldüğü aylarda, çocuğu yeşil alanlardan mümkün olduğunca uzak tutmak gerekmektedir. Çevresel korunma yöntemlerinin yetersiz kalırsa, ilaç tedavisine başvurulur. Fakat başta da değimiz gibi çocuğun bu sağlık sorunlarıyla ilgili özellikle uzun süre öksürüklerin nedeninin iyi araştırlıp kaynağının ne olduğu belirlenmesi ve tedavi süreci buna göre başlatılmalıdır" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 01/05/2018