Çikolata Park Ses Getirecek


Çikolata Park Ses Getirecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’ya özgü olan Kybele markalı çikolatanın üretiminin ve satışının yapılacağı Çikolata Park’ta incelemelerde bulundu.

Ordu’nun turizmine ve ekonomisine katkı sunacak olan Çikolata Park’ta bizzat yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Güler, “Salgının etkisini yitirmesi ve çalışmalarımızın da tam anlamıyla bitirilmesinin ardından piyasaya hızlı bir şekilde gireceğiz” dedi.

“ÇİKOLATAMIZI ULUSLARARASI BİR MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ”

Fındığın çikolataya çevrilmesiyle büyük bir katma değer elde edileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Çikolata Park’ta çikolata atölyesi kurduk.  Bu atölyede bir yandan çikolata üretirken bir yandan da çikolatanın satışını gerçekleştireceğiz. Böylelikle Kybele markalı çikolatamızı uluslararası bir marka haline getireceğiz. Bildiğiniz üzere fındıktan gelirimiz 2,5 milyar dolar, eğer biz bu fındığı çikolataya çevirirsek 8 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş olacağız. Buda gösteriyor ki şehrimize katma değer kazandıracağız. Bu anlamda burada yaptığımız bütün çalışmalarımız geleceğe dönük çalışmalar olacak” diye konuştu.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ DE TANITACAĞIZ”

Ordu kültürünün yerelden ulusala, ulusaldan uluslararasına taşınacağını ifade eden Başkan Güler, “Sadece burada gıda sektöründe değil, kültürel olarak da ses getirmek istiyoruz. Ordu’nun bezini bu anlamda ön plana çıkartacağız. Burada çalışacak olan personelimiz Ordu bezinden yapılan gömlek, kasket vb. şeyleri giyerek aynı zamanda kültürümüzü de tanıtmış olacak. Burada hem çikolata üreteceğiz hem kültürümüzle buluşacağız hem de burayı çekim merkezi yapacağız. Kültürümüzü yerelden ulusala, ulusaldan uluslararasına taşımış olacağız. Salgının etkisini yitirmesi ve çalışmalarımızın da tam anlamıyla bitirilmesinin ardından piyasaya hızlı bir şekilde gireceğiz” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 09/05/2020