Çevreye Duyarlı Canik


Çevreye Duyarlı Canik

Canik Belediyesi ilçe genelinde uyguladığı çevreye duyarlı projelerle yeşil alanları arttırırken, daha yaşanılır yaşam alanları oluşturdu.

İnsana ve doğaya duyarlı çalışmalarla öne çıkan Canik Belediyesi, ilçe genelinde uyguladığı projelerle yeşil alanları arttırdı. Hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ile daha yaşanılabilir bir ilçe haline gelen Canik’te, belediye tarafından ilçeye kazandırılan Meşe Orman Park ve yapımı son aşamaya gelen Sancaktepe (15 Temmuz Şehitler Tepesi) Projeleri, şehir halkına doğayla başbaşa ortamlar oluşturuyor.

DUYARLI BİR BELEDİYECİLİK

“Bir Can Bir Fidan” projesi ve ilçe genelinde yapılan parklarla süslenen Canik’te, belediye tarafından hurdacılar, lastik fabrikaları ve cezaevi gibi alanların da kaldırılması ilçeyi şehrin arka bahçesi olmaktan kurtardı. Tüm projelerinde doğayı koruduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ”Canik Belediyesi olarak ’duyarlı olmak’ ilkesiyle insana, doğaya, çevreye duyarlılık göstererek hizmetler gerçekleştirdik. İnsanı merkeze alan yönetim anlayışımızla gelecek kuşaklara daha sağlıklı, doğal bir yaşam alanları bırakmak için elimizden gelen gayreti gösterdik” dedi.

DOĞA DOSTU PROJELER

İnsanı daha mutlu etmek adına önemli projeler yaptıklarını belirten Başkan Genç, ”Belediye olarak daha temiz ve yeşil bir dünyayı gelecek kuşaklara bırakma adına bir sorumluluğumuz var. Canik Belediyesi olarak bu sorumluluklarımızın gereği olarak çalışmalar yürüttük. Örneğin üç etaptan Meşe Orman Park Projemiz sabahların insanlarımızın kuş cıvıltıları eşliğinde spor yaptığı, çocukların oyun gruplarında oynadığı, ailelerin ise oturma banklarında oturup günün stresinden uzaklaştıkları doğa dostu bir mekan. Özellikle hafta sonları gittiğinizde adeta Meşe Orman Parkımızda adım atacak yer bulamazsınız. Ayrıca Meşe Orman Park proje alanımız içerisinde hayvan dostlarımızı unutmayarak onlar için kuş yuvaları, kedi ve köpekler içinde suluklar koyduk” diye konuştu.

MİRASI GELECEĞE EMANET EDİYORUZ

Doğanın geçmişin mirası olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bu mirası en iyi şekilde koruyup geleceğe emanet etmeyi hedefledik. Özellikle kentsel dönüşüm proje alanlarımız içerisinde yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ve parklar ile vatandaşlarımız bu alanlarda nefes alıyor, birlikte oturup sohbet etme imkanı buluyorlar. Hurdacıları, lastik fabrikalarını kaldırdık. Mahallelerimize yaptığımız parklarla yeşil bir şehir oluşturduğumuz gibi doğa bilincini arttırmak üzere eğitimler de düzenledik. Canik’te 15 yıldır doğaya ve çevreye duyarlı bir belediyecilik uyguladık” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 02/02/2019