Canım Dayım Filminin Çekimleri Nisan Ayında Samsun’da Başlıyor


Canım Dayım Filminin Çekimleri Nisan Ayında Samsun’da Başlıyor

Erkan Can ve Halil Ergün'ün  yanı sıra birçok ünlü sanatçının oynayacağı Canım Dayım filminin çekimleri Nisan ayında başlıyor. 20’den fazla festivalde ve sinemada izleyicilerle buluşacak filmin tamamı Samsun’da çekilecek.

Samsun’un dünyaya tanıtılmasının planlandığı Canım Dayım filminin çekimleri için geri sayım başladı. Samsunlu yönetmen Fuat Yılmaz’ın dev projesinde ünlü oyuncular yer alırken, film için kameralar Nisan ayında kayıta geçiyor. Türk Sinemasına bir çok başarılı eser kazandıran yönetmen Fuat Yılmaz, “Herkes Samsun’u konuşacak” dedi.

Erkan Can, Halil Ergün, Altan Erkekli, Öykü Çelik, Ahu Türkpençe, Adem Yılmaz ve Serkan Keskin gibi beyaz perdenin ünlü isimlerinin yer alacağı Canım Dayım filmi için geri sayımın başladığını söyleyen yönetmen Fuat Yılmaz, “Türkiye bu filmi konuşacak. Dünyada 20’den fazla festivalde, çekimleri sadece Samsun’da yapılacak olan bu film konuşulacak. Yıllardır Türkiye’nin bir çok kenti, sinema turizminden faydalanarak hem turizm hem de ekonomik yönden gelişim sağladı. Türkiye’nin en güzel kentlerinden birisi olan Samsun, sinema turizminden hep mahrum kaldı. Nisan ayında çekimlerine başlayacağımız ve otizmli bir gencin hayatının anlatılacağı Canım Dayım filmi ile bütün gözleri Samsun’un üzerine çevireceğiz” dedi.

Yönetmenliğini Fuat Yılmaz’ın yapacağı, yapımcılığını ise Samsunlu İşadamı Ömer Örnek’in üstlendiği Canım Dayım filminde, Samsun’un en önemli markalarından birisi olan Samsunspor da bolca yer alacak. Tribünden sahnelerin yer alacağı filmde Samsunsporluluk ruhunu da ortaya koyacaklarını kaydeden Fuat Yılmaz, “Çekimler, Samsun’un bir çok ilçesinde gerçekleşecek. Şehrimiz adına önemli, değerli ne varsa ekrana taşıyacağız. Samsunspor gibi önemli bir marka da filmin kilit sahnelerinde yer alacak. Her kesimden sinemaseveri etkileyecek, Türkiye’de en çok konuşulacak filmlerden birisi olacak olan Canım Dayım, Samsun’a yerli ve yabancı turistlerin gelmesine neden olacak. Yüzlerce güzelliği içinde barındıran Samsun’da, bu güzelliklerin hepsi filmimizde yer alacak” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 21/02/2020