Canik'ten 20 Ocak 1989'a Belgeselli Anma


Canik'ten 20 Ocak 1989'a Belgeselli Anma

Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası, 29. yıldönümünde belgeselle anıldı. Yönetmen Okan Açmak'ın hazırladığı ve Canik Belediyesi'nin katkı verdiği "Son Deplasman" adlı belgeseli büyük ilgi gördü. Tuttuğu tek takımın Samsunspor olduğunu belirten Başkan Genç, Samsunspor’a bundan önce olduğu gibi bundan sonra da katık vermeye devam edeceklerini söyledi.

Samsunspor'un 20 Ocak 1989'da geçirdiği elim trafik kazası, anlamlı bir belgeselle anıldı. Her yıl Asri Mezarlık'ta düzenlenen anma töre nlerinin dışına çıkılarak, Samsunspor sevdalılarını farklı bir etkinlikte buluşturan yönetmen Okan Açmak'ın hazırladığı "Son Deplasman" belgeseli büyük ilgi gördü. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Başkan Osman Genç'in yanısıra, Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, eski Samsunspor Başkanı Emin Kar, MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, yönetmen Okan Açmak'ın katıldığı gala duygusal anlara neden oldu.

SAMSUNSPOR ŞEHRİN ORTAK PAYDASI

Etkinlikte yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yapan Başkan Osman Genç, iyi bir samsunspor taraftarı olduğunu ve başka bir takım tutmadığını belirterek, Samsunspor markasına her zaman katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Genç, "Bundan tam 29 yıl önce 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken bu şehrin markası olan, bu şehrin sevinci üzüntüsü, bu şehrin insanlarının ortak paydası olan Samsunspor'umuzun elim kazasının yıldönümünü anıyoruz. Orada kaybettiğimiz futbol adamlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan o günün futbolcularına sağlık, mutluluk dolu yıllar diliyorum" dedi.

HERKES BU MARKAYA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDADIR

Samsunspor'un bu şehrin çok önemli bir markası olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Görüşlerimiz, fikirlerimiz ne olursa olsun bu şehrin insanlarını ortak paydada buluşturan kurumun adıdır Samsunspor. Onun için Samsunspor bu şehir için çok önemlidir. Şehrin yöneticilerinden her vatandaşına, her esnafına kadar bu markayı birlikte yaşatmak, birlikte yüceltmek gibi bir ödevimizin olduğunu bilmemiz gerekir. Bu şehrin her insanını muhakkak bu markaya sahip çıkmak zorundadır. Görevde bulunduğum 14 yıl boyunca şahsım ve kurumum adına üzerimize düşen görevi bugüne kadar yerine getirdik, bugünden sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

SAMSUNSPOR TARAFTARIYIM

Samsunspor'un şu günlerde zor bir dönemden geçtiğine de işaret eden Başkan Genç, "Bununla alakalı toplantılar yapıldı. 'Canik Belediye Başkanı toplantıya katılmadı' diye sosyal medyada yazılar çıktı. Öncelikle şunu belirteyim ki, takım olarak tek tuttuğum takım Samsunspor. Başka ikinci takımım yok. 6 yıl önce zor zamanlar yaşanan bir dönemde "Niye Samsunspor'a bir otopark verilmiyor, niye sürekli gelir yok' deniliyordu. 'Efendim yasal olarak veremeyiz, mümkün değil' dediler. Ben de Samsunspor'un kongresinde otoparkı Samsunspor'a tahsis etme sözünü verdim. Ama bunun amacı bir şeyin önünü açmaktı. Otoparkın Samsunspor'a nasıl tahsis edilebileceğini göstermek istedik ve tahsis ettik. Samsun'daki bütün otoparkları çok rahat Samsunspor'un işletmesine tahsis edebileceğini mesajını verdik" şeklinde konuştu.

ANIT İÇİN İZİN BEKLİYORUZ

Canik Belediyesi olarak kalıcı bir eser olarak Samsunspor kitabını çıkardıklarını dile getiren Başkan Genç, "Samsunspor'un tarihini ortaya çıkardık. Samsunlulara, Samsunsporlulara hediyemiz oldu. Bu kalıcı eseri bırakan bir kurumuz. Anıtla ilgili olarak, bu şehrin yarası olan anıt meselesini kimse üslenmedi. Biz Canik Belediyesi olarak üslendik. Geçen yıl bu işe soyunduk ve tam bir yıl oldu. 4 anıttan öne çıkan anıtı ihale yaptık. Karayolları Bölge Müdürlüğümüze yazı yazdık, Genel Müdürlük 6 ay sonra 'Yol olarak istimlak edilen bir yer başka bir şey için kullanılamaz' gerekçesiyle 'red' cevabı yazdı. İkinci itirazımızı yaptık. Karayolları Genel Müdürlüğünde beklemektedir. Bir söz vermişsek eğer bir engeli yoksa muhakkak yerine getiririz. Anıtın ihalesini yaptık. Sadece bir olur bekliyoruz. Geldiği takdirde 3 ay içinde tamamlarız" ifadelerini kullandı.

SAMSUNSPOR VİZYONUNA KATKI

Samsunspor'a katkı yapmaya, sahip çıkmaya ve üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Genç, “Samsunspor camiasına büyük katkılar yapıyoruz. Sadece bu anlık para yardımı yapıp, geri çekilmek değil, önemli olan Samsunspor’a sahip çıkmak ve o markayı daha ileri taşımaktır. Sadece yaptığımız anıt projesi bile Samsunspor markasına 1 milyon liranın üzerinde katkı demektir. Ayrıca bugüne kadar Samsunspor’un ortak bir hafızası ortada yokken, bunu araştırıp, kitaplaştırmamız da Samsunspor vizyonuna büyük bir katkıdır.. Belgesi hazırlayan Samsunlu yönetmen kardeşimiz Okan Açmak'a teşekkür ediyorum. Tekrar elim kazada hayatnı kaybeden teknik direktörümüze, futbolcularımıza ve şoförümüze Allah'tan rahmet diliyorum."

'SON DEPLASMAN' BEĞENİLDİ

Son Deplasman belgeselini hazırlayan Samsunlu yönetmen Okan Açmak da, hazırladıkları belgeselle kazada hayatlarını kaybeden futbol adamlarını unutturmamayı, Samsunspor'un değerlerini genç nesillere aktarmayı amaçladıklarını söyledi. Açmak, katkılarından dolayı Başkan Genç'e ve Forza Taraftarlar Gurubu'na da teşekkür etti. Konuşmaların ardından, katılımcılar Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasını konu alan 45 dakikalık Son Deplasman belgeselini izledi. Programın sonunda Başkan Genç, Yönetmen Okan Açmak'a seramikten Osmanlı kaftanı hediye ederken, Forza Taraftarlar Grubu temsilcisi Oğuz Bulgan da Başkan Genç'e plaket verdi.


Yayın Tarihi: 19/01/2018