Canik'te Sempozyum Hazırlığı


Canik'te Sempozyum Hazırlığı

Nisan ayında "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında iki önemli uluslararası sempozyum düzenleyecek olan Canik Belediyesi, bilim insanlarını Samsun'da buluşturacak sempozyumların hazırlıklarını sürdürüyor. Yine Nisan ayında, Şehir ve İnsan konulu panel ve konferanslar da düzenlenecek.

Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde Nisan ayında düzenlenecek ilk sempozyum 6-8 Nisan tarihleri arasında bilim insanlarının biraraya geleceği "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu olacak. 13-15 Nisan tarihleri arasında ise bilim insanları 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda "Hedefe Doğru İnsan" konusunu ele alacak. Belediye tarafından 20-22 Nisan tarihleri arasında ise "Şehir ve İnsan" konulu konferans ve paneller düzenlenecek.

İNSANLIĞA KATKI SAĞLAYACAK

Canik Belediyesi olarak sempozyumlar konusunda tecrübeli olduklarını belirten Başkan Osman Genç, şehre ve insanlığa katkıda bulunacak çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Genç, "Bu iki sempozyumumuzda yaşadığımız dönemde önemli bir konu olan, ayrıca ülke ve millet olarak bizleri de yakından ilgilendiren 'Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu' ile 'Hedefe Doğru İnsan" konularını belirledik. Her iki sempozyumun sonunda insanlık için çok önemli sonuçların çıkacağına inanıyorum. Elde edilecek bilgiler inanıyorum ki Ortadoğu'da barış ve huzur ortamının sağlanmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

KİTAP HALİNE GELECEK

Uluslararası sempozyumları düzenlemedeki amaçlarının, bilgi çağında insanlık adına bilgi üretmek olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Ülkemizden ve yurt dışından bir çok bilim insanı şehrimize gelerek değerli bilgilerini bizlerle paylaşacak. Bu bilgileri insanlık ve geleceğimiz adına çok önemli buluyorum. Daha önce gerçekleştirdiğimiz 8 sempozyumun ardından olduğu gibi bu iki sempozyumumuzdan da elde edilecek bildirileri kitap haline getirerek, insanlığın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Sempozyumların hazırlıklarını titiz bir şekilde yürütüyoruz" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 17/03/2018