Canik’te, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası


Canik’te, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası

Samsun'un Canik ilçesinde, AK Parti İlçe Gençlik Kolları ile Şehzadeler Taraftar Grubu öncülüğünde ve Canik Belediyesi'nin desteğiyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası düzenlendi. Anlamlı turnuva, şehitlerin adını taşıyan 32 takımdan oluşuyor.

'BAĞIMSIZLIĞIN TEK YOLU BİRLİK'

Yoğun ilgi gören açılış töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Unutmayalım ki ülkemize kasteden, ülkemizi işgal etmeye kalkışanlara karşı 'memleket mesele ise gerisi teferruattır' diyerek siyasi görüşü ne olursa olsun bütün görüşteki insanların ülkesine sahip çıktığı bir günü hep birlikte yaşadık. Onun için bu coğrafyada, 780 bin kilometre vatan toprağında özgürce, bağımsız bir şekilde yaşamanın tek yolu birlik, beraberlik ve kardeşlikten geçiyor. Bunu 15 Temmuz gecesi siyasi partilerimiz de gösterdi" dedi.

'VATAN ORTAK PAYDAMIZ'

Vatan olmadıktan sonra siyasi görüşün bir anlam ifade etmediğine dikkat çeken Başkan Osman genç, "Vatan olmadıktan sonra siyasi görüş olsa ne yazar. Vatan olmadıktan sonra din bile yok. Dolayısıyla bu coğrafya bizim için ortay paydadır. Bayrak ortak paydamızdır, millet ortak paydamızdır. Ortak paydası çok olan bu aziz millet, dedeleri birlikte hareket edebilmeyi 1915'te gösterdiği gibi onların da aynı şeyi gösterdiği bir akşamı birlikte yaşadık. Unutmayalım ki 1915'te 1. Dünya Savaşı'nda yaşadıklarımızı o bir gecede birlikte yaşadık. Bu nedenle sağlanan birlik ve beraberlikten dolayı bütün siyasi partilerimizin mensuplarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MHP VE CHP DE KATILDI

Milliyetçi Hareket Partisi Canik İlçe Başkanı Kemal Saral, anlamlı bir turnuvaya imza attıkları için gençleri tebrik ederken, Cumhuriyet Halk Partisi Canik İlçe Başkanı Mehmet Gülmen, Türk milletinin darbelerin üstesinden gelmeyi başardığını belirterek, vatan uğruna seve seve canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, 15 Temmuz şehitlerinin bu ülke uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiğine işaret ederek, bu turnuvayla şehitlerin anısını yaşatmak istediklerini belirtti. AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ise, 15 Temmuz şehitlerine sonsuza kadar saygı gösterileceğini ifade ederek, "Onlar için ne yapsak azdır" dedi.

HEYECANLI MAÇLAR

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası'nın açılış maçında Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eski sporcuların yer aldığı Şöhretler Takımı ile Gençler takımı karşı karşıya geldi. Oldukça zevkli geçen maç 7-7 beraberlikle sonuçlandı. Daha sonra turnuvanın ilk günkü müsabakalarında Şehit Sedat Kaplan Takımı, Şehit Bülent Yurtseven Takımı'nı 4-3 mağlup ederken, Şehit Turgut Sol ve Şehit Halit Kantarcı takımlarının karşı karşıya geldi mücadele 8-5 sona erdi.

TAKIMLAR ŞEHİT ADINI TAŞIYOR

Toplam 32 şehit adını taşıyan takımdan oluşan turnuva kapsamında her gün iki maç oynanacak. Turnuvanın açılış törenine Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Milliyetçi Hareket Partisi Canik İlçe Başkanı Kemal Saral, Cumhuriyet Halk Partisi Canik İlçe Başkanı Mehmet Gülmen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim müdürü Mustafa Uzunlar, Canik İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Abanoz, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, kurum müdürleri, Samsun Canik Belediyespor Kulübü Başkanı Ercan Bayrak, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, TÜFAD Başkanı Hakkı Bayrak, Metro Holding Yöneticisi Haluk Tan, meclis üyeleri, Diriliş Derneği Başkanı Ali Öztürk, Şehzadeler Taraftar Grubu Kurucu Başkanı Cihan Kol ve Tribün Lideri Hikmet Şimşek ve taraftarlar, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. 


Yayın Tarihi: 19/09/2016

Diğer Resimler

Canik’te, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası
Canik’te, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası
Canik’te, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası