Canik Belediyesi’nden Yerel Buluşmalar Programı


Canik Belediyesi’nden Yerel Buluşmalar Programı

Canik Belediyesi 2019 yılı Yerel Buluşmalar Değerlendirme, Bilgilendirme ve İstişare toplantısını gerçekleştirdi.

Canik Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aydın, her iki partinin teşkilat mensupları, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Canik Belediyesinin 100 günlük icraatlarının, 2023 vizyonunun, yönetim misyonunun anlatıldığı program Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın sunumuyla başladı.

HALKIMIZA HESAP VERİYORUZ 

Her yüz günde bir bu buluşmaların gerçekleştirileceğini ifade ederek söze başlayan Başkan Sandıkçı;" Şeffaf Belediyecilik anlayışımız gereği bu buluşmayı tertip ettik. 31 Mart yerel seçimlerinde üzerimize aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Halkımızın bizlerden beklentilerine ve ilçemizin tüm sorunlarına vakıfız. Bu kapsamda planlamalarımızı yaparak yol haritamızı belirledik. Yönetim misyonumuz gereği ilk iş olarak kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağladık. Tasarruf tedbirlerimizi hemen her alanda uyguluyoruz. Lüksten, şatafattan, gösterişten uzak bir anlayışla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu 100 günlük süreçte asli işlerimizi önceleyerek hareket ettik. Büyükşehir Belediyemizle uyumlu bir şekilde ilçemizin imar, kentsel dönüşüm, alt yapı, yol ağları, kanalizasyon, içme suyu gibi sorunlarını ortadan kaldıracağız. İşlemeyen sistemi rantabl hale getirerek yüzde yüz vatandaş memnuniyetini hedefliyoruz. Belediyemizdeki müdürlüklerimizi yeniden yapılandırarak ihtiyaca cevap verir hale getiriyoruz. Bilgiyi, finansı, zamanı ve insan kaynaklarını doğru yöneten bir anlayışla ilçemizin ihtiyacı olan değişim ve dönüşümü gerçekleştireceğiz. Kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak, doğaya, insana ve çevreye saygılı, adaletli, ilkeli, kaliteli, güvenilir, şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir, çalışkan, katılımcı, ortak aklı önemseyen, asli önceliklerine yönelerek çözüm odaklı hizmetler üreten, günü değil geleceği kurtaracak projelerle yüksek yaşam kalitesini tüm mahallerine yaygınlaştırmış, hayalperest yaklaşımlardan uzak, ayakları yere basan hedefleri olan, sistemli, yönetilebilir, önünü görebilen marka bir ilçe oluşturacağız. “dedi.

CANİK'TE İLKLER YAŞANIYOR

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçilerek söz almak isteyen tüm katılımcılara teker teker söz hakkı verildi. Canik Belediyesinin ilçedeki ve merkezdeki tüm kurumlarla ve Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma ortamı yakalamasından duydukları memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, birebir Belediye Başkanına basın mensuplarının huzurunda sorunlarını iletebildikleri için bir ilki yaşadıklarını ifade ettiler.

Vatandaşların beklenti, talep dilek ve temennilerinin Canik Belediyesi Çözüm Merkezi çalışanlarınca not alınarak raporlaştırıldığı bilgilendirme programı günün anısına toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından sona erdi.


Yayın Tarihi: 19/07/2019