Büyükşehir'de Hiçbir Talep Geri Çevrilmedi


Büyükşehir'de Hiçbir Talep Geri Çevrilmedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, koronavirüs salgını ile mücadeleyi tüm hızıyla sürdürdüklerini belirterek, "Bu süre içerisinde her kesimden vatandaşa el uzattık. Hiçbir talebi geri çevirmedik" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Koronavirüs Salgını (Covid-19)' ile toplam 17 ilçede büyük mücadele verdiklerini belirterek, "Halkımızla el ele vererek bu mücadeleyi sürdürdük. Kimseyi mağdur etmemeye çalıştık. Hiçbir talebi geri çevirmedik" dedi.

TÜM İLÇELERDE GIDA VE MASKE DAĞITIMI

Başkan Mustafa Demir, salgına karşı mücadelenin başladığı 2 aylık süre ilgili yaptığı değerlendirmede, "Her kesimden vatandaşın yanında olduk. Virüse karşı el ele verdik" ifadesini kullandı.

İl Pandemi Kurulu Başkanlığı'nda tüm ilçe belediye başkanlarıyla birlikte başlatılan çalışmaların koordineli bir şekilde, aynı titizlik ve özveri ile sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Demir, "Tüm ilçelerimizde özellikle dezenfekte çalışmasına büyük önem verildi. Zabıta ekiplerimiz market, fırın, pastanelerin yanısıra temizlik maddeleri satan iş yerlerini de sıkı bir şekilde denetledi. 17 İlçe belediyemize gıda, eldiven, maske ve dezenfektan dağıtımları aksaklık yaşanmadan gerçekleştirildi. Yine 17 ilçemizde, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek yol açma, asfalt, park, yeşil alan yenileme çalışmaları hızlandırdık" diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE KOLLUK KUVVETLERİ

Salgın boyunca işsiz kalan veya günlük olarak ekmeğini kazanmaya çalışanlara da yardım eli uzattıklarını açıklayan Başkan Mustafa Demir, "12 binin üzerinde insanımıza yardım ulaştırdık. Pandemi sürecinde fedakarca çalışarak binlerce hayat kurtaran sağlık çalışanlarımıza ve kolluk kuvvetlerimize de çeşitli destekler sağladık. Otel ve kamu misafirhanelerinde kalan sağlık çalışanlarımız ile görevlerini büyük başarıyla sürdüren kolluk kuvvetlerimiz için Anakent şirketimiz vasıtasıyla iftar yemeği veriyor, sahurluk yiyecek desteğinde bulunuyoruz" dedi.

OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMAK İSTEYENLER...

Pandemi sürecini, ilk andan itibaren alınan tedbirler ve gerçekleştirilen uygulamalar ile 'Çok İyi' yönettiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Buna karşın, yardım taleplerine olumsuz yanıt verdiğimiz şeklinde açıklama yaparak algı oluşturmak isteyenlerin acizliklerine de şahit oluyoruz. Salgının ilk gününden itibaren ortaya koyduğumuz mücadele ve sonuçları bu denli ortada iken olumsuz algı oluşturarak halkımızın kafasını karıştırmayı görev edinenlere yasal hakkımızı kullanacağımızı da kamuoyuna açıklamak istiyorum" diye konuştu


Yayın Tarihi: 02/05/2020