Bulvar AVM’de Geleneksel Çocuk Şenlikleri Başladı


Bulvar AVM’de Geleneksel Çocuk Şenlikleri Başladı

7. Geleneksel Çocuk Şenlikleri Bulvar AVM’de Başladı..  20 Nisan itibariyle geleneksel sokak oyunları ve kukla atölyesiyle başlayan etkinlikler ; TRT’nin en sevilen ve en çok izlenen çizgi filmi Rafadan Tayfa ile devam edecek.

20 – 25 Nisan Geleneksel Sokak Oyunları

Teknolojinin gelişmesi ile zamanlarının büyük bir kısmını televizyon ve bilgisayar başında geçiren çocuklar geleneksel oyunları da unutmuş durumda.. Daha çok ruhsuz ve soğuk ekranları kendilerine arkadaş edinen çocuklar için hayata geçirilen bu proje ile, çocuklara eski sokak oyunları deneyimi yaşatılırken, oyun oynarken kendi kültürlerini tanıma fırsatı da verilecek. Çocuklar; liderlik kurallarına uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma ve zihinsel beceriler kazandıran bu oyunları oynarken büyüklerde anılarını tazeleyecek.

21 -22 -23 Nisan Rafadan Tayfa

Türkiye’nin en çok izlenen çizgi kahramanlarından Rafadan Tayfa mahalle yaşamı, dayanışma, dostluk, komedi ve eğlenceli halleriyle çocuklara keyifli anlar yaşatacak. Maskot karakterlerin sahne gösterisi 21-22 ve 23 Nisan tarihlerinde 13:00 – 18:00 saatlerinde meydan alanında gerçekleşecek.

Pera Sanat Akademi İle Tiyatrolar ve Atölyeler

‘’Ormanlar Hepimizin’’ adlı tiyatro oyununda çocuklara orman ve ağaç sevgisinin aşılanması, ağaçları kesilmemesi gerektiğinin anlatıldığı oyun 24 Nisan 14:00 ve 16:00 saatlerinde 2 seans olarak sahnelenecek.

Tahta, ip, ponpon, guaj boya ve silikon yapıştırıcı yardımıyla  birbirinden çeşitli kuklalar elde edecek olan çocuklar, eğitmenlerin kontrolünde öğrenecekleri tekniklerle bilgi ve becerilerini geliştirecekler.

Yarışmalar

Moderatör eşliğinde birbirinden keyifli ve eğitici yarışmalar 20 – 25 Nisan tarihleri arasında 13:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Okul Gösterileri

Samsun’da faaliyet gösteren Yükseliş Okulları, Bil Okulları, Doğa Koleji, Seyfi Demirsoy İlkokulu ve Yavuz Selim İlkokulu 23 Nisan konulu gösterilerini Bulvar AVM sahnesinde gerçekleştirecek.  Yükseliş okulları orkestraları ile sahne alırken, Bil Okulları sahne gösterileri ve atölyeleri ile, Doğa Koleji ise koro ve bando takımı ile meydan alanında olacaklar. Seyfi Demirsoy İlkokulu halk oyunları gösterisi sahnelerken, Yavuz Selim İlkokulu modern dans ve hint danslarıyla sahne alacaklar. Doğa Koleji 24 Nisan Salı 13:00, Yükseliş okulları 14:30, Seyfi Demirsoy ilkokulu 15:00,  Bil Okulları ve Yavuz Selim ilkokulu etkinlikleri ise 25 Nisan 13:00 itibariyle Bulvar AVM meydan alanında gerçekleştirilecek.

Etkinlikler ücretsiz olup, tüm Samsunlular davetlidir.


Yayın Tarihi: 19/04/2018