Bölgenin En Büyük Tarım Fuarı Samsun’da Başlıyor


Bölgenin En Büyük Tarım Fuarı Samsun’da Başlıyor

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TZOB Türkiye Ziraat Odaları Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği, Ziraat Mühendisleri Odası ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan “SAMSUN TARIM FUARI 2016”, 2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 28 Eylül – 2 Ekim 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fuar öncesinde, Anemon Otel'de bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz,  Samsun Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır birer konuşma yaptılar.

 “Samsun Tarım Fuarı sektörün bölgedeki en büyük buluşması olacak”

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuar ile ilgili şunları söyledi; ‘Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedefleyen ve konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan fuarımız, iki ayrı salonda, 10.000m2 kapalı, 40.000 m2 açık alan olmak üzere toplam 50.000 m2’lik alanda düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara nazaran katılımcı firma sayısı bakımından %42, ürün sergileme alanı bakımından %32 oranında büyüyen fuarın,  yurt içinden ve yurt dışından onbinlerce profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması hedeflenmektedir.

Fuar, yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasını sağlayarak, bölge ticaretine katkıda bulunacaktır. Başta Samsun ili ve ilçeleri olmak üzere, Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Ordu, Giresun, Tokat, Trabzon, Kastamonu gibi birçok ilden Fuar Merkezimize gerçekleştirilecek otobüs seferleri ile binlerce çiftçinin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine imkân sağlanmış olacaktır. Ayrıca kadın girişimci çiftçilerimiz, kendileri için özel hazırlanmış konferans ve aktivitelerle buluşturulacaktır. Ayrıca, açılış günü İyi Irk Küçükbaş Hayvan Yarışması yapılacak.

Yurt dışı ofislerimiz kanalıyla yapılan etkili tanıtımlar ile İran, Gürcistan,  KKTC ve Azerbaycan’ dan 162 kişilik yabancı alım heyeti ile iş görüşmeleri organize edilecek olan fuarımız, on binlerce çiftçi ve profesyonel ziyaretçi için önemli ticari anlaşmaların gerçekleşeceği bir platform haline gelecek.

Samsun Tarım Fuarı 2016 ziyaretçi ve katılımcılarına; üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri aynı çatı altında bulabilmek, yerli ve yabancı yatırımcılarla yeni iş bağlantıları kurabilmek, farklı ürün ve teknolojileri fiyat avantajları ile bulabilmek, bölgenin ve Samsun’un önemli tarımsal avantajlarını incelemek, fırsatları detaylı analiz etmek, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilmek gibi pek çok fırsat sunacaktır.

Aynı zamanda, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Birliği, Samsun Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve 19 Mayıs Üniversitesi’ nden değerli öğretim üyelerinin katkıları ve ilgili diğer kuruluşların işbirliği ile çiftçilerimize yeni vizyon kazandıracak konu ve en yetkin konuşmacılarla sektörel konferans ve seminerler gerçekleşecek.

Girişin ücretsiz olduğu Samsun Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 28 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında 10.00 - 20.00, 2 Ekim 2016 günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir. Sektörün tüm ilgililerini Fuarlarımıza ziyarete bekliyoruz’.


Yayın Tarihi: 26/09/2016