Bizler O Gün Hayatını Kaybedenleri Hiç Unutmadık, Unutmayacağız


Bizler O Gün Hayatını Kaybedenleri Hiç Unutmadık, Unutmayacağız

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 20 Ocak 1989 yılında Samsunspor’un geçirdiği elim kazanın yıldönümü dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı. Vali Şahin’in mesajı şöyle;

Samsunspor, Türk futboluna kazandırdığı yıldızlar ve taraftarıyla her zaman spor şehri olan ilimizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Samsunspor denince akla sportif başarıların yanı sıra maalesef 20 Ocak 1989 tarihine yaşanan acı bir olay gelir. Bu tarihte Türkiye 1. Futbol Ligi müsabakası için Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor kafilesi, Havza ilçesi yakınlarında otobüsünün kaza yapması sonucu 3 oyuncusu ile teknik direktörü ve şoförünü kaybetmişti. Bu elim kazada kafilenin birçok üyesi de ciddi şekilde yaralanmıştı.

Trafik kazasından dolayı Samsunspor 1988-89 sezonuna devam edememiş, federasyon tarafından sağlanan özel statü ile ligde bırakılmış, o sezon ligin ‘Onur Şampiyonu’ ilan edilmiştir. Ayrıca Samsunspor, kırmızı ve beyaz olan renklerine kaybettiği isimlerin anısına o tarihten sonra ‘siyah’ rengini de eklemiştir.

 Kaza, Samsun şehri başta olmak üzere tüm Türkiye’yi adeta yasa boğmuştu. Kazanın üzerinden tam 28 yıl geçti ama acısı hala dün gibi yüreğimizde. Futbolu damarlarına kadar işlemiş bu şehrin kalbi 20 Ocak’ta büyük  yara aldı. Samsunspor’un kara günü olarak bilinen bu tarih bizlere her yıl o acıyı tekrar yaşatıyor.

Samsunspor'un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısıdır. Bizler o gün hayatını kaybedenleri hiç unutmadık, unutmayacağız.

Türk futbolunun en acı kazalarından birinde hayatını kaybeden futbol şehitlerimizi bugün tekrar rahmet ve şükranla anıyor, kederli ailelerine de sabır diliyorum.


Yayın Tarihi: 19/01/2017