Bayramlar, Toplumsal Birliği Diri Tutar


Bayramlar, Toplumsal Birliği Diri Tutar

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tok mesajında, ülke olarak bugünlerde daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

MİLLET OLMA ŞUURUNU PERÇİNLİYOR

Paylaşma ve yakınlaşma duyguları ile sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren Kurban bayramına bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Tok, Millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği gün olan bayramların birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmesi temennisinde bulundu.

BAYRAMLAR İNSANLARI YAKINLAŞTIRIR

Kurban bayramının hac vazifesini ifa etmek için mukaddes beldelerde bulunan tüm hacılar başta olmak üzere bütün milletimize, bütün insanlığa hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Erdoğan Tok, " Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Bayramlar, barışmaktır, kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır. Bayramlar, paylaştıkça anlam kazanır. Bayramlar, bunun için vardır; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır bayramlar, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz." dedi.

TOPLUMSAL BİRLİĞİ DİRİ TUTAR

Toplumsal birliği diri tutan bayramlarda akraba ve komşu ziyaretleri yaparak ruhuna uygun bayramı yaşamak gerektiğini söyleyen Başkan Tok, " Bayramlarda, akraba ve komşularımızın yanı sıra kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun yaşamalıyız. Vatandaşlarımızla birlikte bir bayramı daha kutlayacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken, bayramın insanlığa, İslam âlemine, mazlum coğrafyaya, ülkemize sağlık ve huzur getirmesini diliyor, tüm hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 30/08/2017