Batıpark Yenileniyor


Batıpark Yenileniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, küresel bir salgın haline gelen koronavirüse önlem amacıyla yasaklanan park ve piknik yerlerini adeta yeniden ele alarak çok daha kaliteli kullanım sahalarına dönüştürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle alınan sıkı önlemler ve uygulanan yasaklara adeta fırsata çevirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, yol yapımı ve asfalt çalışmalarının ardından park, bahçe, sahil yolu ve piknik sahalarında da hummalı çalışmalar başlattı.

BATIPARK ZEMİNİNE DÜZENLEME

Salgın nedeniyle park, sahil yolu, piknik alanı gibi yerlere getirilen yasakları fırsat bilen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu sahalarda hızlı bir şekilde yenileme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmaların ilk etabında Samsunluların özellikle yaz aylarında yoğun rağbet ettiği yerlerden birisi olan Batıpark Piknik Alanı ele alındı. Yağışlardan dolayı çamur ve birikintileri nedeniyle zarar gören Batıpark'ın zeminini yeniden düzeltiliyor.

GRANİT MASALAR...

Batıpark'ın, vatandaşların çok daha rahat, konforlu ve kaliteli bir ortamda gezebilecekleri ve piknik yapabilecekleri bir alana dönüştürüldüğünü söyleyen Park ve Bahçeler Dairesi yöneticileri, "Bölgede zemin çalışmasının yanısıra çevre düzenlemesini de yapıyoruz. Daha önce alanda bulunan ve zemini toprak olan kamelyaların altına taş örüyor, yeni granit masaları halkımızın kullanımına sunuyoruz. Her kamelyanın altına ise Büyükşehir Belediyesi Doğaltaş Elemanları Üretim Tesisi’nde üretilen mangallardan yerleştiriyoruz" bilgisini verdiler.

SALGIN BİTECEK, ÖZLEM SONA ERECEK...

Koronavirüs sonrası hayatın normale dönmesiyle birlikte vatandaşların 'Sosyalleşme' alanlarını yeniden ele almaya devam edeceklerini de belirten yetkililer, "Salgının en kısa sürede sona ermesi ve halkımızın yeniden Batıpark, sahil yolu, Doğupark gibi alanlara kavuşması en büyük temennimiz. Bugünlere yönelik üzerimize düşen görevi yapıyor, Samsunlular'a uzun ömürlü ve kaliteli hizmetler sunmaya devam ediyoruz" dediler.


Yayın Tarihi: 24/04/2020