Başkan Yılmaz’dan Trump’a Kudüs Tepkisi


Başkan Yılmaz’dan Trump’a Kudüs Tepkisi

Kudüs müslümanlarındır, müslümanların kalacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Yılmaz, “O kararı veren Amerikan Başkanını ben buradan lanetliyorum.  Sana ne Kudüs’ten sana ne İsrail’den. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum” dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ve ilçelerdeki sanayici ve iş adamlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

KUDÜS MÜMİNLERİN HAREMİDİR

Programda son zamanlarda ülke üzerinde oynanan oyunlara değinen Yılmaz,”Cadı kazanı gibi kaynayan bir Ortadoğu var ve şeytani bir takım planlarla Ortadoğu’ya yeni şekiller vermeye çalışan dünyanın egemen güçleri var” diyerek ;Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’u sert sözlerle eleştirdi. Yılmaz,” O kararı veren Amerikan Başkanını ben buradan lanetliyorum.  Sanane Kudüs’ten sanane İsrail’den. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum. Sultan Abdülhamid Han ’Mekke Allah’ın haremidir. Medine Rasulallah (S.A.V.)’in haremidir. Kudüs Müminlerin haremidir. Biz var olduğumuz sürece Kudüs düşmeyecektir!’ demişti. Bu, 110 sene önce de böyleydi bugün de böyle, dünya var olduğu müddetçe de Kudüs müminlerin haremi olarak kalacaktır inşallah” dedi. Yaşanan bu olayın lafın sözün bittiği yer olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ”Ekonomik olarak güçlü bir ülke olmaktan başka çaremiz yok demek için bundan daha iyi bir örnek olamaz. Her müsibet bir hayra delalettir. Bu musibetten de bir hayır çıkar inşallah. Ve İslam alemi buradan aldığı ders ile başka yeni girişim ve ittifaklara yönelir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EKONOMİYİ KALKINDIRMAK İÇİN EL ELE TUTUŞMALIYIZ

Son olarak ekonomik olarak güçlü olmamız lazım diyerek sanayicilere ve iş adamlarına da seslenen Yılmaz, Bizim bileğimizi küt diye yere yatıracak cesareti hemen kendinde bulsun. Ya bir dakika onun bileği öyle kolay bükülmez dedirtecek ülke olmamızı anlamamız için acaba son bir kaç yıl içerisinde uluslararası ilişkilerde karşılaştığımız olaylar yetiyor da artmıyor mu? . Bunların örneği Rıza Sarraf olayı ve hain terör örgütü Fetö. Her taraftan bizi kuşatmaya çalışıyorlar ve ekonomisiyle kalkınmış bir ülke olmamız istemiyorlar. Onun için çok çalışmamız gerektiğini her ortamda söylüyorum.  Bizler kentimizin ve ülkemizin ekonomisini kalkındırmamız için el ele tutuşmalıyız. Zenginleşerek, etrafımızda gücümüzü sınayan hainlere karşı dim dik durmalıyız” diye konuştu. Başkan Yılmaz’a programda Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk da eşlik etti.  


Yayın Tarihi: 06/12/2017