Başkan Hamit Kılıç; “Doğaseverleri 5 Gün Boyunca Misafir Edeceğiz”


Başkan Hamit Kılıç; “Doğaseverleri 5 Gün Boyunca Misafir Edeceğiz”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra’da düzenlenecek III. Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali çalışmaları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ali Kale Turistik Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında festival çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan başkan Kılıç;  24-28 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenleyecekleri festivalin heyecanını bu yılda yaşatacaklarını söyledi.

Başkan Hamit Kılıç açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Bafra’mızın tarihi değerlerini barındıran Kızılırmak’ın yanı başında Asar Kale ve Paflagonya Kaya Mezarların arasındaki eşsiz manzara ile doğaseverleri 24-28 Temmuz 2019 tarihleri arsında 5 gün boyunca misafir edeceğiz. Sporcu misafirlerimiz kamp alanı başta olmak üzere yemek, tepe ve tepeye ulaşımlar, şehir merkezinden tepeye ulaşımlar tamamen ücretsiz olacaktır. Kayıt yaptırmayan festival alanımızı günü birlik ziyaret etmek isteyenler sadece ücretsiz ulaşımdan yararlanabilirler. Geçen yıldan edindiğimiz izlenimler ve gözlemler sonucunda festival alnında yeni düzenlemeler yaptık. Katılımcılarımızı, konuklarımız olarak en iyi şekilde ağırlayabilmek için gereken çalışmalarımızı titizlik ve özenle sürdürdük. Kamp alanındaki eksiklerimizi hızla gidererek festivalimize hazır hale getirdik.

Bölgemizin sahip olduğu tarihi değerlerin ve doğal güzelliklerin fark edilmesi için festivalimiz bir fırsattır. Kızılırmağın yanı başında Kapıkaya’nın, eşsiz manzarasıyla bizleri karşılayan belde, eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış tarihi değerleri ile ön plana çıkan Asar Kale (MÖ. 1000), Paflagonya Kaya Mezarları (MÖ. 700) ile Kızılırmak vadisinde dikkat çeken tarihi bir alandır. 2017 yılında ulusal ve uluslararası katılımcıların bölgeye yoğun ilgisi, bizleri de heyecanlandırdı. Bafra’mız için turizmin gelişmesinde festivalimizi bir öncü olarak görmekteyiz. Bölge ekonomisinin bacasız sanayisi olmayı hedefleyen Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivalini her yıl bir adım daha ileriye taşımak bizler için elzemdir.

Festivalimizin başka yerlerde yapılan festivallerden farkı, bölgemizin yüksek dağlarının yamaç paraşütüne, yürüyüş rotalarının dağcılığa ve Kızılırmağın su sporlarına elverişli olmasıdır. Birde tarihi değerlerin içersin de kalması başlı başına bir zenginliğimizdir. Bu mirası yaşamak ve yaşatmak Belediyemiz için bölge halkına karşı bir borçtur.

Festivalimiz betonlaşmanın her geçen gün arttığı günümüz dünyasında teknolojinin de etkisiyle doğadan uzaklaşan bireyler için bir fırsatta oluşturmuştur. Beş gün boyunca misafir ettiğimiz katılımcılar çadırlarında kalacaklardır. Su sporlarından dağcılığa ve de yamaç paraşütüne kadar birçok sportif aktivite ile karşılaşacaklardır. Farklı sporları tanıma ve deneme fırsatı bulabileceklerdir. Bu yılki sloganımız olan “Doğayı Yaşat Sporu Yaşa” sloganı hedefimize ulaşmak için bizlere önemli mesajlar vermektedir. Kapıkaya ve Asar Mahallelerimizin sahip olduğu doğal dokuyu koruyarak gelecek kuşaklara aktaracağız. Katılımcılar farklı spor dallarını, katılan profesyonel sporcular ile birlikte hem gözlemleyecek hem de deneyebileceklerdir.

İlk festivalimizden bugüne kadar festivallerimize maddi ve manevi katkı sunan Valiliğimize, Samsun Büyükşehir Belediyesine, Kaymakamlığımıza, İş adamlarımıza, Esnaflarımıza, Sanatçılarımıza, Muhtarlarımıza, Basınımıza, Derneklerimize, ayrıca  zamanlarını ve imkânlarını hiçbir karşılık beklemeden harcayan gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Güzel bir festival geçirmenizi diliyorum.

 


Yayın Tarihi: 11/07/2019

Diğer Resimler

Başkan Hamit Kılıç; “Doğaseverleri 5 Gün Boyunca Misafir Edeceğiz”
Başkan Hamit Kılıç; “Doğaseverleri 5 Gün Boyunca Misafir Edeceğiz”
Başkan Hamit Kılıç; “Doğaseverleri 5 Gün Boyunca Misafir Edeceğiz”