Başkan Yılmaz, ‘Çiftçinin Rekabet Gücü Artacak’


Başkan Yılmaz, ‘Çiftçinin Rekabet Gücü Artacak’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nün Bafra’da düzenlediği Çiftçi Günü kapsamında gerçekleştirilen Basınçlı Sulama Sistemleri açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’un toprakları o kadar verimli ki, adamı eksen adam biter” dedi.

ADAMI EKSEN ADAM BİTER
Samsun’un 1 milyon hektar alanda yer aldığını ve bunun yarısının ekilebilir tarım alanı olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’nin en büyük tarım potansiyeline sahip şehirleri arasında yer alıyoruz. 500 bin hektarlık ekilebilir tarım alanımızın 250 binini Bafra ve Çarşamba ovaları oluşturuyor. Topraklarımız o kadar verimli ki, adamı eksen adam biter. Allah’ın bahşettiği büyük bir zenginliğin içinde yüzüyoruz. Ama bu zenginliğin farkında değiliz. Artık üretmek zorundayız. Önümüzdeki dönem içerisinde özellikle bu iki büyük ovanın verimliliğini arttırmaya yönelik olan projelerimiz hiç durmadan devam edecek. Biz köprüler yapacağız, sulama kanalları yapacağız, tarımsal ve kırsal kalkınmayı destekleyecek çalışmalar yapacağız. Samsun’umuzu tarımsal alanda söz sahibi bir şehir haline getireceğiz” açıklamalarında bulundu.

SAMSUNLU ÇİFTÇİNİN REKABET GÜCÜ ARTACAK
Perşembe günü açılışı yapılacak olan Türbe – Kalaycılı Köprüsünün ve bölgede yapılan bağlantı yollarının özellikle tarım altyapısı düşünülerek yapıldığını da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Kızılırmak’ın üzerinde Cumhuriyet tarihi boyunca 2 köprü yapıldı. 3. Köprüyü yapmak Allah’a hamd ediyorum bize nasip oldu.  Çetinkaya Köprüsünden denize kadar olan kısım 22 kilometre. Köprümüzü de 7. kilometreye yaptık. Neden daha aşağı yapmadık konusuna gelince, aşağıya indikçe nehir yatağı çok açılıyor haliyle köprü çok uzuyor. Daha aşağı inince daralıyor. Oralara da yapabilirdik ama orada da köy yerleşimi az. Doğu – Batı istikametinde sağ ve sol sahilin en fazla karşıya geçme ihtiyacı olan yer olarak Türbe – Kalaycılı arasını belirledik ve oraya yaptık.  Oradan da Doğanca’ya kadar güzel bir yol yaptık. Şimdi bu tür yatırımlar ile birlikte içine girdiğiniz zaman kendinizi kaybedeceğiniz, adamı ekseniz adam biter dediğimiz bu verimli ovanın alt yapısını ihya etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparsak eğer Türbe köyünden bir traktör römorkuna yüklenmiş olan kırmızıbiberin Bafra’daki hale gelmesi için yapacağı maliyet düşecek. Bu maliyet düştüğü sürece benim çiftçimin pazardaki rekabet gücü artacak. Adana’dan gelene kıyasla daha avantajlı olacak. Bu rekabet şehrimizi daha şanslı hale getirecek” dedi.

YAPILMASINA İNANDIĞIMIZ ÇALIŞMALARI DESTEKLEYECEĞİZ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin tarımsal alanda yaptığı projeleri de tüm projeler gibi yakından takip ettiğini söyleyen Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bafra’da yapılan bu güzel çalışma için hem rektörümüze hem de dekanımıza teşekkür ediyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak doğru bildiğimiz, yapılması gerektiğine inandığımız her çalışmada rektörümüzün arkasında duracağımızı ve onları destekleyeceğimizi belirtmek isterim”  


Yayın Tarihi: 05/09/2016