Başkan Yılmaz Bir Kez Daha TKB Başkanı Seçildi


Başkan Yılmaz Bir Kez Daha TKB Başkanı Seçildi

"Tarihi Kentler Birliği Konya Buluşması'nda yapılan TKB Genel Kurulu'nda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir kez daha Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı'na seçildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Konya Buluşması" programına Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yaklaşık 500 belediye başkanı katıldı.

YILMAZ: "TKB OLARAK SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK"

Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarihi Kentler Birliği, her zaman Türkiye’nin her tarafında etkin bir şekilde hizmet üreten en büyük yerel yönetim birliği diyebiliriz. Tarihi Kentler Birliği’nin 440 üyesi var. Üye sayısı her gün artıyor. Birliğimiz ÇEKÜL Vakfı ile birlikte proje üretiyor ve hayata geçiriyor. O bakımdan sorumluluğumuz çok büyük. Birlik olarak tarihten bize bırakılmış kadim değerlerimizin korunması bizim en büyük görev alanlarımız içerisinde yer alıyor" dedi. 

"ŞEHİRLER TAMAM, YÜZÜMÜZÜ ARTIK KIRSALIMIZA DÖNDÜK"

Son dönemlerde şehircilik anlamında Türkiye'nin büyük mesafeler kat ettiğini belirten Yılmaz, "Yurt dışına gidip hayranlıkla izlediğimiz yerel yönetim hizmetleri örnekleri bizim için artık kanıksanır hale geldi. Bizler kendi ülkemizde bu başarı öykülerinin çok daha güçlülerini çok daha kalıcı olanlarını yazmaya başladık. Şehirlerimizde belediyecilik adına gurur duyacağımız başarı örneklerini hayata geçirdik. Bunlar sadece illerimizde değil ilçelerimizde de bu başarı öyküleri yazılmaya başladı. Tarihi değerlerimizin şehirlerde olduğu anlayışıyla uzunca zaman hep şehirlerimize yöneldik. Yüzlerimizi hep şehirlere döndük. Doğru şehirler kültürel değerlerin damıtıldığı noktalardı. Biz bu önümüzdeki süreç içerisinde biraz da kırsalımıza dönmek istiyoruz. Kırsalımızda da bırakılmış değerlerimiz var. Bunlara yönelik de duyarlılık taşımamız gerektiğini önümüzdeki dönem içerisinde sıkça konuşacağız." dedi. 

"ŞEHİRLERDEKİ ESTETİK KONUSUNA DA YÖNELMELİYİZ"

Şehirlerdeki estetik konusunda da dikkat çeken Yılmaz, "Şehirlerimizdeki sıvasız boyasız binalar gibi görsel kirlilikleri ortadan kaldırarak şehirlerimizde eski uygarlıktan kalma binaların dışında bizim dönemimizdeki binalarda da bir görsel güzellik yaratmak zorundayız.  TKB olarak bu bizim görevimiz mi diye düşünülebilir ancak ben Tarihi Kentler Birliği'ni bir birlikten ziyade belediyecilikle ilgili hizmetlerin, yapılacakların tartışma platformu olarak görüyorum" şeklinde konuştu.        

SÖZEN:"KIRSAL MİRASI TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ"

Tarihi kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Metin Sözen de,"2016'da büyük şehirleri hiç gündemden düşürmeyeceğiz. Sürekli kapanan beldelerin ve diğer belediyelerin bugün mahallesi olan noktaların hayatın kılcal damarları olduğunu biliyoruz. Onları bir bütün içinde doğru değerlendirmek istiyoruz. Kırsal mirası bu bağlamda Türkiye ve dünya gündemine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu'nda Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yeniden TKB Başkanı seçilerek güven tazeledi. 406 oyun kullanıldığı seçimde 1 oy boş çıkarken 405 üye tercihini yeniden Başkan Yılmaz’dan yana kullandı.

Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve  Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı da katılarak Başkan Yılmaz’a destek verdiler.


Yayın Tarihi: 06/05/2016