Başkan Şenlikoğlu: “Giresun Sanayisi Şehrimizin Can Damarı”


Başkan Şenlikoğlu: “Giresun Sanayisi Şehrimizin Can Damarı”

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimi ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltı programında Başkan Şenlikoğlu ile beraber Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Alay Komutanı Albay Bahaddin Murat Yakın, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri ve sanayi esnafı katıldı.

Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muammer Usta, burada yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi; “Sanayi Sitemizin 1972 yılında başlayan inşaatı, 1983 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Kuruluşundan bugüne kadar şehrimize hizmet etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Günümüz şartlarında artık sitemiz yetersiz bir durum almıştır. Gerek altyapısı, gerek üstyapısı, dükkanların yetersiz olması gibi bir çok sorunu artık beraberinde getirmiştir. İnşallah yeni bir sanayi sitesi şehrimize kurulacaktır. Yapılması planlanan güney çevre yolu, o bölgelerde yapılacak oluşumlar ile bu sorun çözüme kavuşacaktır umudundayım. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.”

Sanayi sitesinin şehrin can damarı olduğunu belirten Başkan Şenlikoğlu; “Sanayi sitesi çok eski yıllarda o günün koşulları doğrultusunda kurulmuş ve bu zamana kadar şehrimize büyük hizmetleri olmuştur. Ama bugün baktığımızda o günün şartlarında kurulan sanayi sitesi artık ihtiyaçlara cevap verememeye başlamıştır. Zamanla biriken ve ötekileştirilen sorunlar artık gün yüzüne çıkmıştır. Gerek altyapısında gerekse üstyapısında büyük sorunlar meydana gelmektedir. Bizler belediye olarak elimizden gelen tüm imkanlarla sanayi sitesine yardımcı olacağız. Şuanda bir Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir ekibimizi buraya görevlendirdik. Sanayinin girişinden çıkışına kadar kombina kanal temizleme aracımız ile tüm altyapısını temizletiyoruz. Yine ilerleyen günlerde de üst yapı olarak bazı çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

Şehrimizden çevre yolu geçtiğinde o bölgelerde yeni bir yer için bizimde arayışlarımız olacaktır diyen Başkan Şenlikoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Zaman zaman bir araya geleceğiz ve yönetimdeki arkadaşlarımızla bu konuları ele alarak konuşacağız. Belediyemizin genel durumu ortada. Yaklaşık 5 aylık süre içerisinde 45 milyonluk bir borç ödemesi yaptım. Yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Kurmuş olduğumuz proje ekibimiz bunların tüm alt yapılarını araştırıyor. Aynı zamanda da yapılacak projeler için finansal kaynakta araştırıyoruz.”

Vali Harun Sarıfakıoğulları ise konuşmasında şunları ifade etti; “Sanayi sitesi artık şehrin merkezinde faaliyetini devam ettiriyor diyebiliriz. Milli Emlak Müdürlüğü namına konuşuyorum ben. Bizim mevcut cari hazine arazilerimiz sizin emrinizde. Nerede uygun bir alan, uygun bir yer varsa biz vermeye hazırız. Bunu mücavir arazilerle birleştirip, zenginleştirerek sanayi sitesi oluşturmak konusunda gerekli kararlılığı ortaya koyarız. Organize sanayi bölgesi kamulaştırma bedeli en yüksek sanayi bölgelerinden biri. Bu ilin idarecileri ve siyasi önderleri ile beraber yapma kararlılığına sahiptir ziyadesiyle.”

Kahvaltı programının ardından Başkan Şenlikoğlu ve Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Usta, bölgede bir takım incelemelerde bulundu.

 


Yayın Tarihi: 06/08/2019