Başkan Özbek, “UEFA , 1 Hafta İçinde Karar Verecek”


Başkan Özbek, “UEFA , 1 Hafta İçinde Karar Verecek”

Galatasaray ile UEFA arasında Finansal Fair Play kriterleri kapsamında yürütülen görüşme trafiğinin son halkası İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleşti.

UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu’ndaki karar oturumuna, Galatasaray Spor Kulübü’nü temsilen Başkan Dursun Aydın Özbek, Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, Genel Sekreter Fatih İşbecer, Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, Mali İşler ve Satın Alma Operasyon Direktörü Sedef Hacısalihoğlu ile Avukat Jean Louis Dupont katıldı. Başkan Özbek, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

“Biz buraya daha önce de gelmiştik. Bir kez daha geldik. Burada Galatasaray'ın savunması son derece net görüşler üzerine oturuyor. Burada iki etap var bunu dikkatten kaçırmayalım. Hakimlerin kararını CAS'a götürme şansımız var. Onların ortaya koyduğumuz düşünceler ve delilleri iyi yorumlayacaklarını düşünüyorum. Onların kararlarını bekliyoruz, yaklaşık 1 hafta içinde karar verecekler. Umarım kararı CAS'a taşımamız gerekmez.”

Galatasaray’ın henüz bir ceza almadığını da vurgulayan Başkan Dursun Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu an için verilmiş bir ceza söz konusu değil. İnceleme heyeti 1+1 gibi ceza teklif ediyor. Bunu da biz kabul etmiyoruz. Bunu burada net olarak anlattık. Bugün ortaya koyduğumuz yönetim biçimi Galatasaray'ın ceza almamasını gerektiriyor. İki tarafın birbirini anladığı bir toplantı yaptık. Buranın iki ayaklı olduğunu ve CAS'a götürebileceğimizi unutmayın. Fakat benim şahsi kanaatim buna gerek kalmayacağı... Bizim için tavsiye edilen cezaların en ağırı... Bunu hak etmediğimiz kanaatindeyim. Biz, Galatasaray'ın mali yapısının başa baş noktasına gelmesi konusunda kendilerini bilgilendirdik. Geriye onların kendi kararlarını vermesi kalıyor. Bu da bir hafta içinde belli olacak. UEFA'ya ‘Tek Bilek Tek Yürek' dayanışma kampanyamızı

da anlattık. Taraftarımızın gösterdiği yoğun ilgiden, kısa sürede ulaşılan rakamlardan bahsettik. Anlattıklarımızın karşılık bulduğu inancındayım.”

Kaynak: galatasaray.org


Yayın Tarihi: 23/02/2016