Başkan Kılıç: "139 Mahalle Muhtarımızla Ortak Sevdamız Bafra"


Başkan Kılıç: "139 Mahalle Muhtarımızla Ortak Sevdamız Bafra"

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Mahalle Muhtarlarıyla biraraya geldi

Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Emin Usta, BBP İlçe Başkanı Aslan Koparan ve Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Andiç, Cumhur İttifakı teşkilat mensupları ve mahalle muhtarları katıldı.

“ALINIMIZIN AKIYLA BEŞ YILI TAMAMLADIK”

Toplantıda konuşan Başkan Kılıç “Pandemiden, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krize ve depreme kadar birçok zorluğa rağmen Bafra’ya el birliği ile hizmet ettiklerini söyledi. Mahalle muhtarlarıyla sıcak ilişkiler içinde olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, “Göreve geldiğimiz andan itibaren sizlerle birlikte kardeşhane sıcak bir ilişki içerisinde güzel Bafra’mıza hizmet etmeye gayret ettik. Bu konuda da vicdanen rahatım. Göreve gelir gelmez mali disipline önem verdik. Zor bir süreçten geçtik pandemidir, ekonomik krizlerdir, depremdir. Buna rağmen el ele vererek güzel şehrimizi bir yerden bir yere getirelim diye çalıştık ki bunda da başarılı olduk” ifadelerini kullandı.

“ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ PROJESİ”

Çalışmalar ve projeler ile ilgili olarak da  muhtarla bilgi veren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Orta Ölçekli Sanayi Sitemiz hızla yükselmeye devam ediyor. İlk etapta 7 tanesini bitiriyoruz. Bu sene sonu inşallah üreticilerimizi oraya geçmesi için yoğun çaba içerisindeyiz. Proje bittiğinde 500’e yakın iş yerine ev sahipliği edecek. 900 dönümlük yeri İmar ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızdan aldık ve imar çalışmalarını biz gerçekleştirdik. Her meslek grubu için ayrı yerler tahsis edildi. Bafra’da çok önemli bir işi gerçekleştiriyoruz.

Organize Sanayi Bölgesi’nde de ciddi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Şu anda 10’a yakın inşaa halinde fabrika var. 1500’den fazla çalışan var. Buralar bittiğinde her birinde 50-100 arası vatandaşımız iş imkanına sahip olacak. Orta Ölçekli Sanayi projemiz de ilçemize 3 binden fazla istihdam katkısı sağlayacak.

“SERA OSB”

Ortaklarından biri olduğumuz Sera Organize Sanayimizin alt yapısını bitirdik. Burada profesyonel manada seracılık yapılacak. Uluslararası firmalar buraya gelecek. Her bir serada yine 50 ile 100 kişi arasında iş imkanı sağlanmış olacak. Gençlerimizin çalışmak için başka yerlere gitmemesi için gayret içerisindeyiz.

“MİLLET BAHÇESİ-MİLLET CAMİİ”

Şehrin kültürel ve sosyal yapısı ile ilgili üstlendiğimiz, öncüsü ve takipçisi olduğumuz çalışmalarımız var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kabul ettirdiğimiz 310 dönümlük bir alanda Millet Bahçesi projesi devam ediyor bu yılın sonunda bitecek. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Millet Bahçesi Bafra’mıza yapılıyor. Bafra’dan değil çevre yerleşim yerlerinden de insanlar Bafra’mıza gelecek ve her gelen ilçemize kaynak bırakacak hareketlilik artacak.

Hemen onun köşesinde yer alacak olan Millet Cami projemiz ile ilgili olarak dernek çalışmaları tamamlandı. Projeleri hazırlandı, alt yapısı oluşturuldu, imarını yaptık. Bafra’mızın sembolü ve silüeti olacak bu eseri ilçemize hep birlikte kazandıracağız.

“KÜLTÜR MERKEZİ-TÜRK HAMAMI”

Yine o alanda yer almasını planladığımız yeni Kültür Merkezimizi projendirdik. Yeni dönemde bitirmeyi tasarlıyoruz. Biliyorsunuz eski belediye binamızı yıkarak belediyemizi daha rahat hizmet imkanı sağlayan eski Hükümet Konağı binamıza taşıdık. Burayı beldiyemize kazandırdık. Eski belediye binası alanını otopark ve yeşil alan yapıyoruz. Yıkılan hamamın yerine, Millet Bahçemizin yanında hem bayanların hem de erkeklerin ayrı girişleri ve ayrı kullanım alanları olan Türk Hamamı inşa edeceğiz.

“GALERİCİLER SİTESİ-TIR PARKI”

Orta Ölçekli Sanayi yolu üzerinde Tır Parkı çalışmamızın inşası bitti şu an tesviyesini yapıyoruz. Şehir dışında 24 saat açık olacak 20 dönüm üzerinde 200 den fazla araca ev sahipliği yapacak tır parkımızla  bu konuda şehir içinde yaşanan rahatsızlıkları böylelikle ortadan kaldırıyoruz.

Galericiler Sitemiz ile ilgili olarak imar çalışmamızı bitirdik. Samsun’daki Galericiler Sitesi standardında 125 iş yeri yapılabilecek ölçekte 50 dönüm yeri Galerciler Sitesi olarak ilçemizin hizmetine sunuyoruz.

“KAPIKAYAFEST-ASARKALE KAZILARI”

Bafra çok büyük bir yerleşim alanı. Bizler kaynaklarımızı verimli kullanarak projelerimizi bir bir ilerletiyoruz. Çocuklarımız için Trafik Eğitim Parkuru faaliyete geçmek üzere. Kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz de aralıksız sürüyor. Bafra’mızın tanıtımına yönelik olarak adımlarımızı sıklaştırdık. Kapıkayafest ile 50 binden fazla insanımızın o alana gelmesini, gizli güzelliklerimizi tanımalarını sağlıyoruz. Asarkale arkeolojik kazı projesi ile ilgili Ondokuz Mayıs Üniversitemizle bir protokol imzaladık. Proje ortağıyız. Uzmanlara göre Asarkale’miz Alanya Kalesi’ne eşdeğer güzellik ve kıymette. Biz bu işin lojistik yükünü üstlendik. Alanda ilk kazmanın vurulmasıyla birlikte bu alanın hareketliliğine şahitlik edeceğiz. Bu güzelliğin ve değerin ortaya çıkması için kazılar başlayacak.

“İÇME SUYU-ALT YAPI”

Bafra’da yapılacak çok iş var. Merkez ve dış mahallerimizde sürekli inceleme yapıyoruz. Dış mahallerimizde SASKİ gerçekten çok önemli çalışmalar yaptı. Bizlerin de desteği ile bir çok köyümüzün su sorunu çözüldü. Yol çalışmalarında Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli çalışmalar yürütüyoruz. Bu işbirliği ve uyum 450 km grup yolunun yapılmasının önünü açtı. 1 milyar liralık içme suyu yatırımının Bafra’ya gelmesini sağladı. Yeni dönemde de Büyükşehir Belediyemiz ile aynı uyumun artarak devam edeceğine inancım sonsuz.

“YENİ SEBZE VE MEYVE HALİ”

Bafra Türkiye’nin en önemli ovalarından birine sahip. Şu anda ki Sebze ve Meyve Halimiz 30 dönüm. Yeni planlanan Sebze ve Meyve Halimiz 400 dönüm üzerinde kurulacak. Büyükşehir Belediyemiz alan üzerinde tapuların çoğunu aldı. İlçede en ideal Hal Projesinin gerçekleiştirileceği yer burası. Pek çok stratejik gerçek hesaplanarak bu alan belirlendi. Tarım Bakanlığımızdan gelen uzmanlar Halin yapılması, o alanda tarımın gelişmesine pozitif katkı sağlayacağına dair görüş bildirdiler. Projenin hayata geçilmesindeki tüm problemler aşılacak. Bafra’mız yeni, modern ve ihtiyaçlara sevap verir düzeydeki Sebze ve Meyve Hali’ne kesinlikle kavuşacak.

“DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”

Görev süremiz içerinde Ankara nezdinde gerçekleştirdiğimiz hiçbir ziyaretten elimiz boş dönmedik. Çünkü her ziyaretimiz Bafra için proje odaklıydı. Vatandaşlarımzdan aldığımız destek ve güç ile tüm projelrimizin hayata geçmesi için Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden bu noktada destek ve ilgi gördük çok şükür. 118 kırsal 21 merkez mahallemizde dokunmadığımız hiçbir yer kalmadı. İnşallah yeni dönemde 5 yıllık tecrübemizi de kullanarak çok daha güzel işler yapacağız.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra muhtarlar da söz aldı. Söz alan muhtarlar dilek ve temennilerini dile getirirken mahallelerde yapılan çalışmalar nedeni ile Başkan Kılıç’a teşekkür ettiler.

                                                                                                


Yayın Tarihi: 01/03/2024 - 16:59