Başkan Erdoğan Tok’tan Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı


Başkan Erdoğan Tok’tan Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeni ile bir mesaj yayınlayan İlkadım Belediye başkanı Erdoğan Tok, mesajında kadınların eşit bireyler olduğu ve toplum hayatına kattığı değeri vurguladı.

Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili yaptığı açıklamada bayanların içerisinde olmadığı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağının altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, hem AK Parti ailesinin bir üyesi olarak hem de bir belediye başkanı olarak kadınlar için yapılan çalışmaların önemine değindi.

“HATIRLANMASI İLELEBET OLMALIDIR”

Tok mesajında; “5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile ülkemizdeki kadınlarımızın ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu tarihin ülkemizdeki kadınlar için daha farklı bir önemi var. 84 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti, kadınlara bu hakkı çok sayıda Avrupa ülkesinden bile önce tanıdı. Kadına büyük bir önem veren bir kültür ve inanca da sahip olmanın bilinci ile hanım kardeşlerimize her zaman hassasiyet ile yaklaşıyoruz. Öncelikle aile yapısına ve dolayısıyla toplum yaşantısına kadınlar yön vermektedir. Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez. Ülkesini zafere ve kurtuluşa götürürken daha fazla emek verdim diyemez. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal biliyoruz. hatırlanılması sadece bugün değil, ilelebet olan kadın haklarımızın bu özel gününü kutlarım."  diye konuştu.

“KADINLAR HAYATIN HER ALANINDA OLMALIDIR”

Kadınların içerisinde olmadığı hiçbir çalışmanın mutlak başarıya ulaşamayacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “AK Parti olarak kadına verdiğimiz değer ile Türkiye’yi kadınların ve erkeklerin güçlü işbirliği ile yarınlara taşıyoruz. Bizler milletçe kadınlarımıza güveniyoruz. AK Parti olarak kadınlarımızın her alanda büyük başarılar elde edeceği inancındayız. Cumhuriyetimiz, Meclisimiz, demokrasimiz ve parti yönetimimiz kadından ayrı düşünülemez. Bu nedenle her zaman kadınların destekçisi olmaya çaba sarf ettik. Yapılan yasama faaliyetlerinde kadını bir birey olarak erkekle eşit haklara sahip, siyasetten spora, ekonomiden sanata her alanda destekleyen uygulamalara imza attık. Anadolu kadının tüm dünyaca kabul görmüş özveri ve başarısını modern dünya gereksinimlerine ulaşabilecek altyapıya sahip bireyler olarak yaşama dahil ettik.” şeklinde konuştu.

“İLKADIM’DA KADINLAR ÖNCELİKLİ”

“İlkadım Belediyesi olarak ilçe genelinde hanım kardeşlerimizin tamamına ulaştığımız hizmetleri hayata geçiriyoruz” diyen Başkan Erdoğan Tok; “Geliştirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz her projede kadınlara ayrıcalıklı hizmet sunuyoruz. Belediye olarak toplumun temelini oluşturan aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu kadınlara her projede yer veriyoruz. Önceki belediye başkanlığım döneminde Hanımlar Lokalimizi kadınlarımızın hizmetine sunarak onların sosyal yaşama bağlılığını sağlayan pek çok faaliyeti ile hizmete geçirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız, tesisimizin tüm imkanlarından faydalanarak sosyal yaşamın içerisinde aktif bir şekilde yer almakta. 6 dönüm alan üzerine inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesislerinde kadınlara eğitim, sosyal ve sportif alanlarda çeşitli hizmetler sunulmakta. Samsun’da hiçbir spor salonunda bulunmayan fitness, kondisyon ve spor aletlerinin bulunduğu Derebahçe Sosyal Tesisleri spor salonunda kadınların rahatlıkla spor yapabilmelerine imkan sağlanıyor. Onca hizmetlerin yanı sıra yıkımı yapılarak yerine yenisi inşa edilen ve eşsiz mimarisiyle kompleks bir hizmet alanına sahip olacak olan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinde içerisinde kadınlara yönelik birçok hizmetin ve aktivitenin yapılacağı yepyeni, modern bir Hanımlar Kültür Merkezi yapıyoruz. Kültür Merkezlerimizde hanım kardeşlerimiz el becerilerini geliştirmenin yanı sıra hem aile hem şehir ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalarla buluşuyorlar. Bunlar gibi birçok hizmeti kadınlarımız için sunarak onları sadece özel günler de değil her gün hatırladığımızı göstermiş oluyoruz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 04/12/2018