Başkan Deveci’den‘100. Yıl Anıtı’ Tepkisi: “Hukuksuz Bir Şey Yok”


Başkan Deveci’den‘100. Yıl Anıtı’ Tepkisi: “Hukuksuz Bir Şey Yok”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum Kent Meydanı’nda yapılmakta olan ‘100. Yıl Anıtı’ ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Deveci, “Bu meydanı tamamlamaya ve yaşamdan uzak, kuru bir meydan olmaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Burada hukuksuz bir şey yok” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum Kent Meydanı’da yapımına başlanan ve bir asırlık tarihi ölümsüzleştirecek ‘100. Yıl Anıtı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hem Atakum Belediyesi’nin hem de Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının olduğu anıt inşaatı alanında konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Burada yeni bir proje veya yeni bir park yapmıyoruz. Büyükşehir Meclisi’nin daha önce aldığı karara aykırı bir şey de yapmıyoruz. Yarım bırakılan bir projeyi tamamlıyoruz. Eksik bulduğumuz meydanı yaşanabilir kılmaya çalışıyoruz” ifadelelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR TARİHİNİ ÖĞRENECEK”

İlgili alanda 6-7 yıl önce bir park düzenlenmesi yapıldığını kaydeden Başkan Deveci, “Bir proje var ancak yarım kalmış. Mesela burada havuz var ama projede havuz yok. Yarım bırakılmış bir alan ve kırık dökük. Bu meydanı tamamlamaya ve yaşamdan uzak, kuru bir meydan olmaktan kurtarmaya çalışıyoruz. Yürüyüş alanları da yapacağız ve çevreyi ağaçlandıracağız. Cumhuriyetin 100. yılında da burada 19 Mayıs’tan 29 Ekim’e kadar, Lozan Parkı çevresindeki okulların önünde yaptığımız gibi, çocukların gelip geçerken tarihlerini okuyabilecekleri ve öğrenebilecekleri bir yer olacak. Burayı sivil toplum örgütlerinin dayanışmasıyla yapıyoruz. Onların mimarlarıyla bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu projede Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale etmesi gereken, ‘Ben de katkıda bulunayım’ diyecekleri varsa bunun bir yolu var. Zabıtayla olmaz bu iş. Büyükşehir Belediyesi alt belediyesine zabıta gönderirse, orada bir yığın şey tükenmiş demektir” diye konuştu.

“CUMHURİYETİN 100. YILINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Deveci, daha önce yapılan hukuksuzluklara dikkat çekerek, “Dün neredeydiniz peki? Dün de hukuksuzluk yaşandı burada. Ben de bu kentte yaşıyorum ve vergi veriyorum, benim paramla da yapıldı burası. Bunun hesabını kim soracak? Benden sorduğunuzu ondan neden sormuyorsunuz? Bu ikirciklilik neden? Peki kendisinin Deniz Kafe’de yaptığı nedir? Kıyı kenar çizgisinin üzerine inşaat yapıyor. Mahkeme üç kere inşaatı durdurdu ama mahkeme kararına rağmen yapıyor. Bunu kim soracak? Bunları konuşarak çözmemiz lazım. Bende devlet geleneği var. Devlette yöneticilik yaptım. Kamu kurumu diğer kurumuna zabıta, polis göndermez. Bunun yazışması, diyalogu vardır. Kendinizde yoksa, 4.5 yıldır benden öğrendiğinizi yapsaydınız. 4.5 yıldır diyalogdan yanayım ve her şeyi konuşarak çözmeye çalışıyorum her yaptığınızı. Burada hukuka aykırı bir şey yok. Burayı yaşanabilir bir meydan olması, insanların gelip gideceği bir yer olması için gayret gösteriyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 anıt dikeceğiz ve bu meydana gelenler cumhuriyet tarihini buradan öğrenecek. Sadece burada değil Türkiye’nin pek çok yerinde buna benzer projeler gerçekleştiriliyor. Gözbebeğimiz gibi korumamız gereken cumhuriyetin 100. yılını yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

YARIM PROJEYİ TAMAMLIYORUZ

Atakum Kent Meydanı’nda yeni bir proje veya park yapılmadığını kaydeden Av. Deveci, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yarım bırakılan bir projeyi tamamlıyoruz. Eksik bulduğumuz meydanı yaşanabilir kılmaya çalışıyoruz. Bu alana insanlar gelsin, meydandan yararlansın istiyoruz. Mimarlar Odası ‘Neden proje yarışması yapmadınız?’ diye soruyor. Olabilirdi. Ama bu projeyi belediye olanaklarıyla yapmıyoruz. Cumhuriyetin 100. yılına benim de katkım olsun diyen sivil toplum örgütleriyle birlikte yapıyoruz. Tüm bütçesini onlar karşılıyorlar.”


Yayın Tarihi: 07/11/2023 - 10:17