Başkan Demir: “Toybelen Samsun'a Ciddi Anlamda İvme Katacak”


Başkan Demir: “Toybelen Samsun'a Ciddi Anlamda İvme Katacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi’nin Toybelen’e taşınmasıyla birlikte buradaki esnafın artık gelecek kaygısının olmayacağını belirterek, “Bu proje Türkiye'de ilk defa Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi olacak. Toybelen Samsun'a ciddi anlamda ivme katacak” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak’ın da yer aldığı toplantıda Toybelen Sanayi Sitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Demir, “Şehir merkezi dışına taşınacak olan Gülsan Sanayi Sitesi, Toybelen de inşa edilecek. Çevre Şehircilik Bakanlığı TOKİ, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valiliği, arasında 4 Mayıs 2020 tarihinde protokol imzalanmıştı. Bu protokol çerçevesinde ihaleye çıkıldı. İhale kesinleşti. Bugün itibariyle esnaflarımızın müracaatını başlatmış bulunuyoruz. Toybelen Küçük Sanayi Sitesi'nde sanayi esnafımızın kullanacağı 1526 dükkan var. Bunun haricinde 82 adet ticari birim olmak üzere toplam 1608 adet işyeri proje kapsamında inşa edilmektedir. Ayrıca bugün itibariyle ilk müracaatta geçmişe dönük en az 3 yıl Gülsan Sanayi Sitesi'nde esnaf olma şartı olacak. 15 Ocak'ta ilk müracaatlar tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyemizce ilgili birimler tarafından değerlendirme yapılacak. Şartlar ile ilgili hak sahibi olduğu tespit edilirse kesin hak sahibi olacak. Sanayi Sitesi 100 ve 200 metrekarelik işyerlerinden oluşacak. 100 metrekare olan 348 adet, 200 metrekare olanın adedi de 1178 adet olacak. Ayrıca ticari birimlerimiz ise 25,50,100 ve 150 metrekare olmak üzere 82 adet. İşyerlerinin metrekare fiyat listesi ile ilgili olarak dükkan sahiplerimiz Büyükşehir Belediyemizden gerekli bilgiyi alacak” dedi.

2022 YILININ SONUNDA GÜLSAN'I TAMAMEN TOYBELEN'E TAŞIMIŞ OLACAĞIZ

Özellikle satışa sunulan işyeri sayısından daha fazla başvuru olduğunda noter huzurunda kura çekileceğini ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Satışa sunulan işyeri sayısından az olursa yine kura ile belirlemeler olacak. Fazlalık olan yerleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile ayrıca karar altına alacağız. Peşinatlar dükkanlara göre belirlenecek. Kalan kısımlar da taksitler halinde TOKİ'ye ödenebilecek. Çok güzel proje hazırlandı. Özellikle otopark noktasında da Türkiye'nin en modern sanayi sitelerinden biri olacak” diye konuştu.
“2022 yılının sonunda Gülsan'ı tamamen Toybelen'e taşımış olacağız” diyen Başkan Demir şunları söyledi:

TÜRKİYE’NİN İLK SANAYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ


“Gülsan Sanayi Sitesi taşındıktan sonra da bu alanı içerisinde Selahaddin Cami olacak şekilde Samsun'a rekreasyon alanı olarak kazandıracağız. Samsun Fuarı da Mert Irmağı'ndan başlayıp belediyenin karşısından Kültür Merkezi'nin arkasına kadar gelecek şekilde yeni konsepti ile proje çalışmasını 2021 yılında başlatıyoruz. Şehrimize ve esnafımıza hayırlı olsun. Bu proje Türkiye'de ilk defa Sanayi kentsel dönüşüm projesi olacak. Toybelen Samsun'a ciddi anlamda ivme katacak. Esnaflarımız artık gelecek kaygısı taşımayacak.Satışa sunulan işyeri sayısından az olursa yine kura ile belirlenmeler olacak. Fazlalık olan yerleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile ayrıca karar altına alacağız. Peşinatlar dükkanlara göre belirlenecek. Kalan kısımlar da taksitler halinde TOKİ'ye ödenebilecek. Özellikle otopark noktasında da Türkiye'nin en modern sanayi sitelerinden biri olacak.”

Başkan Demir, hayata geçecek proje için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, TOKİ’ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Samsun milletvekillerine teşekkür etti.


Yayın Tarihi: 20/12/2020