Baş Ağrısı Ciddi Sağlık Sorunlarının Habercisi Olabilir


Baş Ağrısı Ciddi Sağlık Sorunlarının Habercisi Olabilir

Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Polikliniği Uzmanı Uzm Dr. Dilek Kasım Yücel, günlük yaşantımızda yaşadığımız baş ağrılarını hafife almamak gerektiği, uzun süreli devam ediyorsa ciddi sağlık problemlerini habercisi olabileceği uyarısında bulundu.

Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Polikliniği Uzmanı Uzm Dr. Dilek Kasım Yücel, hemen hemen her insanın hayatının her aşamasında yaşadığı baş ağrısı sorununa dikkat çekti.

Uzm. Dr. Dilek Kasım Yücel “Ciddi sağlık sorunlarının en sık görülen belirtilerinden olan uzun süreli baş ağrılarıdır. Yapılan bilimsel çalışmalara göre nöroloji polikliniklerine gelen hastaların büyük bir bölümünde baş ağrısı mevcut olmakla birlikte, sadece baş ağrısı çekerek doktora başvuran hasta sayısı azımsanamayacak kadar fazladır.
Söz konusu baş ağrıları yüksek oranda stres, dengesiz beslenme, yaşanan uyku problemleri sonucunda ya da zararlı alışkanları bir getirisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

DOKTORUNUZA BAŞVURUN
Ancak bazı ağrıların daha ciddi sağlık problemlerine işaret ettiği de bir gerçektir. Bunlar içerisinde yüksek kafa içi basıncı, travmatik beyin hasarı, beyin içi kan damarlarındaki problemler hatta beyin tümörü gibi hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Bu nedenle kesilmeyen baş ağrılarınızda uzman bir hekime başvurulmasında sağlığınızın ehemmiyeti için fayda vardır.  Erken yapılan müdahale sağlığınızı ve yaşam kalitenizi yükseltir.” diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 21/04/2020