Avrupa Boks Şampiyonası Ordu’da Başladı


Avrupa Boks Şampiyonası Ordu’da Başladı

Türkiye’nin ev sahipliğinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Ordu Valiliği ve Türkiye Boks Federasyonu ortaklığında düzenlenen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası Ordu’da başladı.

Altınordu ilçesi Durugöl Spor Salonu’nda açılış seremonisiyle başlayan şampiyonaya 21 ülkeden yaklaşık 200 bayan boksör katıldı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yer aldığı şampiyonanın açılış töreni, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’in açılış konuşmasıyla başladı.

VALİ BALKANLIOĞLU: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında, şampiyona için Ordu'ya gelen sporcu ve teknik heyetlere başarılar diledi. Sporcuları Ordu'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Ordu gibi güzel bir şehirde böyle bir spor organizasyonu yapıldığı için kıymetli federasyon başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ENVER YILMAZ: “BU ŞAMPİYONA ORDU ADINA GURUR VERİCİ”

Başkan Enver Yılmaz, şampiyonanın Ordu'da yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bir hafta sürecek olan ve 200'ün üzerinde sporcunun katılım gösterdiği bu şampiyonanın ilimizde düzenlenmesinin heyecanını yaşıyoruz. Ordu’da ilk kez bu boyutta uluslararası bir şampiyonanın düzenlenmesi gurur verici" diye konuştu. Büyükşehir olduktan sonra Ordu ilinin önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonların devamı gelecek" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarı dileğinde bulundu.

FEDERASYON BAŞKANI GÖZGEÇ: “ORDU, TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL İLLERİNDEN BİRİ”

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise şampiyonanın Türkiye'de yapılabilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyleyerek, "Ordu, Türkiye'nin en güzel illerinden biri. Böyle bir şehirde bu organizasyonu yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Federasyon Başkanı Gözgeç, şampiyonanın önemine değinerek organizasyonun Ordu’da yapılmasına destek veren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından çalınan gong ile eleme müsabakalarına geçildi.

Açılış seremonisinin ardından ringe çıkan Ayten Cumentor, 52 kiloda karşılaştığı Rus rakibi Ekaterina Molchanova'yı 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi.


Yayın Tarihi: 19/09/2016