Atakum'da Sanat Şöleni


Atakum'da Sanat Şöleni

Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Sanat Müziği Konseri ve 1. Halk Dansları Şenliği, izleyicilere sanat şöleni yaşattı            

Birbirinden önemli organizasyonların gerçekleştirildiği Atakum, sanatseverlerin buluşma noktası oldu. Atakum Belediyesi tarafından art arda düzenlenen organizasyonlar vatandaşlara sanatla iç içe günler yaşatıyor.

YOĞUN KATILIM

Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun SBB Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği konserle, vatandaşlara müzik ziyafeti verildi. Birbirinden özel Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirildiği konser, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Atakum Sahili’ni müzik ezgileri ile dolduran etkinlik, seyircilerden tam not aldı.

ZEYBEKTEN KAFKAS DANSINA

Atakum Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından düzenlenen 1. Halk Dansları Şenliği’nde Türkiye’nin farklı illerinden yöresel dansların yanı sıra dünya danslarından da örnekler sergilendi. Etkinlikte seyirciler; zeybekten horona, Kafkas ve Latin danslarına kadar, sanat mozaiği ile iç içe bir gece yaşadılar. Etkinlikte genel sanat yönetmenlerine ve ekip antrenörlerine plaket takdiminde bulunuldu.

ATAKUM KÜLTÜR KENTİ

1.Halk Dansları Şenliği’nde konuşan Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, “Uzun yıllar emek verdiğim halk oyunları, hayatımda çok güzel değişikler yaptı. Halk oyunlarına sadece bir dans ve eğlence olarak bakmamak lazım. Kültürümüzün en temel öğelerinden bir tanesidir. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ demiştir. Bu, çok kıymetli bir cümle. Atakum, bir sanat kenti olmasının yanı sıra kültür kenti olma özelliği de taşıyor. Atakum’da Türkiye'nin her yerinden insan yaşıyor. Küçük bir Türkiye modeli gibi. Bu çok değerli. Biz bunu önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 10/06/2023 - 14:44