Atakum’da Edebiyat Şenliği


Atakum’da Edebiyat Şenliği

Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Atakum Edebiyat Şenliği, 19 Ekim Cumartesi günü birbirinden önemli şair ve yazarların katılımıyla Atakum’da gerçekleşiyor

Atakum Belediyesi’nin öncülüğünde, Samsun Gazeteciler Cemiyeti, Kuzey Kültür Evi, Edebiyat Nöbeti dergisi ve Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi’nin katkılarıylarıyla 1. Atakum Edebiyat Şenliği 19 Ekim Cumartesi günü 12:00-21:00 saatleri arasında Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de yapılacak.

ÖNEMLİ İSİMLER

Şenliğe sevilen şair Ahmet Telli, Sezai Sarıoğlu, Emin Şiir ve Şenol Morgül’ün yanı sıra Karadeniz Bölgesi'nden Kuzeyin Şairleri adı altında pek çok önemli isim katılıyor. Bir gün sürecek etkinlikte, “Yerelden yazmak, yerelden yayımlamak” başlığı altında bir de panel düzenlenerek, Anadolu’da yazın mücadelesi veren sanatçıların sorunları masaya yatırılacak.

KUZEYİN ŞAİRLERİ SAMSUN’DA

Şenlik, 19 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 12.00’de Nesli Koca’nın sunacağı Atakum 1. Edebiyat Şenliği Karadenizli şairlerin yer aldığı “Kuzeyin Şairleri” etkinliğiyle başlayacak şenlikte Bircan Çelik, Bülent Karslıoğlu, İrfan Yıldız Beşlioğlu,  Mustafa Sezer, Fatma Hatun Esen, Eylem Bayar, Salih Temiz, Hatice Tarkan Doğanay, Serdar Topaloğlu, Zekeriya Çavuşoğlu, Eftelya Koyuncu gibi şairler şiirlerini okuyacaklar.

PANEL, DİNLETİ,  İMZA GÜNÜ

Saat 14.00’te de Celal Karaca’nın yöneteceği, Semrin Şahin, İrfan Yıldız Beşlioğlu, Bülent Karslıoğlu ve Bircan Çelik’in  konuşmacı olarak katılacağı “Taşrada Yazmak, Taşrada Yayımlamak” adlı panel yapılacak. Saat 16.00’da şair Ahmet Telli’nin şiir dinletisi ve imza günü yapılacak. Program 19.30’da Sezai Sarıoğlu, Emin Şir ve Şenol Morgül’ün katılacağı şiir ve dinleti ziyafetiyle sona erecek.


Yayın Tarihi: 16/10/2019