Hava Değişimleri Sağlığımızı Olumsuz Etkiliyor


Hava Değişimleri Sağlığımızı Olumsuz Etkiliyor

Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinden hava değişimi uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Doktorları mevsim geçişlerinin insan adaptasyon mekanizmasını bozduğu için hastalanma riskinin arttığını belirtti.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Doktorlarından edinilen bilgilere göre yurt genelinde sıcaklıkların değişiklik göstermesi insan sağlığını olumsuz etkilerken, ani hava değişimleri insanın adaptasyon mekanizmasını da bozuyor.

HER YORGUNLUĞU BAHAR YORGUNLUĞU SANMAYIN

Bu aylarında yorgunluğunuzu bahar yorgunluğu diye hafife almak sağlık açısından riskli olduğunu anlatan uzmanlar; "Yorgunluğun, halsizlik ve kırgınlık yapan onlarca sebep vardır. Kansızlık (anemi), hepatit gibi birçok çeşitli hastalıklar halsizlik ve kırgınlıkla seyredebilir. Onun için her kırgınlığı ve halsizliği bahar yorgunluğu diye geçiştirmek doğru değildir. Bu aylarda çeşitli kan tetkikleri yaptırmak, hekim kontrolünden geçmek daha faydalıdır" diye ifade ettiler.

ÖZELLİKLE ASTIM HASTALARI DİKKAT ETMELİ

Bu ani hava değişimlerin özellikle astım hastalarının daha çok dikkat etmeleri gerektiğini belirten uzmanlar; "Bu dönemde daha çok mevsim geçişleri ve ani hava değişikleri yaşanabiliyor. Son dönemlerde polikliniklerimize solunum yolu rahatsızlığıyla gelen hasta sayısında artış var. Astım ve kronik rahatsızlığı olan hastaların bu dönemlerde dikkatli olması gerekir. Ani hava değişikliklerinin astım hastalarında atakların artmasına da sebep olabiliyor" diye konuştular.

HAVA KOŞULLARINA GÖRE TEDBİR ALINMALI

Mevsim geçişleri ve ani hava değişiklerinde vatandaşların bu dönemlerde uygun giyinmenin ve tedbirli davranmanın önemli olduğunu belirten uzmanlar, dengeli beslenerek ve düzenli uyuyarak bağışıklık sisteminin desteklenmesi gerektiğini astım ve kronik hastalığı olan kişilerin şikâyetlerinde artış olursa hekimleri ile paylaşmaları gerektiğini söylediler.


Yayın Tarihi: 06/09/2016