Adem Güney: “31 Mart’ta Anlaklı Belediyecilik Anlayışını Getireceğiz”


Adem Güney: “31 Mart’ta Anlaklı Belediyecilik Anlayışını Getireceğiz”

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Türkiye'de 3 tip belediyecilik anlayışı vardır. Birincisi rantçı belediyecilik, ikincisi heykelci belediyecilik, üçüncüsü örgütçü belediyecilik anlayışı. Biz 31 Mart'ta yeni bir belediyecilik anlayışı getiriyoruz. İsmi ‘Ahlaklı Belediyecilik.’ Ahlak ve maneviyat diyen belediye başkanlarımızla şehrimizi yönetmeye talibiz” dedi.

‘SAMSUN ŞEHRİNE, BAFRA İLÇESİNE SAHİP ÇIKTI’

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Bafra ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen açılışta konuşan Adem Güney, Yeniden Refah Partisi Bafra Belediye Başkan Adayı Şükrü Neiş’e başarı dileklerini iletti. Güney, “Bafra tamam inşallah. Bizim ‘Şehrine Sahip Çık.’ diye bir sloganımız var. Samsun, şehrine sahip çıktı. Bafra, ilçesine sahip çıktı. Bu kalabalıkla, Şükrü başkana da, bize de, Bafra’ya da sahip çıktınız. Teşekkür ediyoruz, şükranlarımı sunuyoruz” dedi.

‘ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT DİYORUZ’

31 Mart seçimlerinde vatandaşların bir tercihte bulunacağını ifade eden Adem Güney, “Türkiye'de 3 tip belediyecilik anlayışı vardır. Birincisi rantçı belediyecilik, ikincisi heykelci belediyecilik, üçüncüsü örgütçü belediyecilik anlayışı. Rantçı belediyecilik anlayışında her şey kişisel çıkarlar üzerine, yüksek kazançlar üzerine endekslenmiştir. Kaçak betonlar, ihalelere fesat karıştırmalar, yanlış işler, yolsuzluklar, haksızlıklar, rüşvet, haram. Bunlar, rantçı belediyeciliğin bulunduğu yerlerdedir. Rantçı belediyecilik anlayışıyla maalesef ülkemizin birçok yeri yönetiliyor. Onun için yapılan her işte, işlemde, imar değişikliklerinde, hep birileri suistimal edilmiştir. Heykelci belediyecilik anlayışında da maalesef milletimizin kazançları, kazanımları, heykellerle, reklam ajanslarıyla, festivallerle, sözde sanatçılara kaynak aktarılarak harcanır. Örgütçü belediyecilik ise daha çok terör örgütünün yandaşı olan DEM’le yapılan belediyecilik anlayışıdır. Şimdi biz 31 Mart'ta yeni bir belediyecilik anlayışı getiriyoruz. İsmi ‘Ahlaklı Belediyecilik.’ Ahlak ve maneviyat diyen belediye başkanlarımızla şehrimizi yönetmeye talibiz” diye konuştu.

“Ahlaklı belediyecilik milletimizin, vatandaşımızın derdiyle dertlenmektir, doğruyu söylemektir” diyen Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney şunları söyledi:

“Ahlaklı belediyecilik, rüşveti kökünden kazıyarak, haramı belediyelerden uzak tutmaktır. Ahlaklı belediyecilik adil düzeni yerelde kurma adımıdır. İnşallah Bafra'da ‘Ahlaklı Belediyecilik’ anlayışını göreceksiniz. Bafra ilçemiz tarım bölgesi. Çiftçimiz ürettiği ürünün karşılığını alamıyor. Ürettiği ürünün fiyatını kendi belirleyemiyor. Üreticinin dışında bir piyasa belirliyor. Çiftçi mağdur oluyor. Bu mağduriyeti gidermek için, bir de bitkisel üretimi artırabilmek için, tarımı, hayvancılığı arttırabilmek için biz ilçelerimizde kooperatifleşme projesi adı altında ‘Tarım A.Ş.’ adında bir şirket kuruyoruz. Üreticilerimize seracılığı teşvik edeceğiz. Serayı belediye olarak Tarım A.Ş. olarak biz yapacağız. Üretmiş olduğu ürünü bu kooperatif marifetiyle satacağız. Alım garantili ürün yapacağız. Aynı şekilde hayvancılığı da destekleyeceğiz.”

‘ÇİFTÇİ DESTEKLENECEK, GÖÇ ENGELLENECEK’

Tarımsal üretimi ve hayvancılığı geliştirdiklerinde köyden şehre göçü de engelleyeceklerini dile getiren Adem Güney, “Eğer çiftçi köyünde yaşar, mutlu olursa niye köyden şehre göç etsin? Apartman dairelerinde niye yaşamaya başlasın? En az bir asgari ücret kazancı kadar bir kazanç temin edersek çiftçi köyünü terk etmez. Köyden şehre göçü önlersek şehirdeki birçok altyapı sorununu da gidermiş oluruz.” İfadelerini kullandı.

‘MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇILACAK’

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, açacakları iş garantili meslek edindirme kurslarıyla gençleri nitelikli, donanımlı hale getireceklerini belirterek, “Ütücüye, terziye, kaynakçıya, marangoza ihtiyacımız var. Ama bulamıyoruz. Meslek edindirme kurslarıyla buralara eleman yetiştireceğiz” dedi.


Yayın Tarihi: 22/02/2024 - 20:13