Seçimler İçin Aday Adaylığı Süreci Başlıyor


Seçimler İçin Aday Adaylığı Süreci Başlıyor

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda iç politikalar, güvenlik gelişmeleri, dış politika ve ekonomik konularla ilgili sunumlar yapıldığını aktaran Çelik, partilerinin bütün seçim çevrelerinde seçime katılma kararının da alındığını belirtti. 

AK Parti’den belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olmak isteyen aday adaylarının başvurularının 5 Kasım Pazartesi günü alınmaya başlayacağını bildiren Çelik, "Belediye başkan adaylıkları müracaatlarının son günü 12 Kasım, belediye ve il genel meclisi müracaatının son günü 3 Aralık Pazartesi günüdür." dedi. 

Mevcut belediye başkanlarından müracaat almayacaklarını dile getiren Çelik, mevcut başkanların devam edip etmeyeceğine Genel Merkez tarafından karar verileceğini kaydetti.

Çelik, 8-15 Şubat 2019'da Genel Merkez'de İnceleme ve Onaylama Komisyonunun çalışmalarını yapacağını belirterek, MKYK'nin aldığı karara göre, bütün seçim çevrelerinde adayların tespiti ve sıralamasında "merkez yoklaması" usulünün uygulayacağını söyledi. 

"Cumhur İttifakı devam ediyor"

Cumhur İttifakı'nın devam ettiğini ve karşılıklı olarak partilerin bu konuda gösterdiği özenin açık olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin büyük siyasi meselelerinde, Cumhur İttifakı'nı oluşturan ruha, ittifakla ilgili milletimizin toplumsal talebine saygı göstererek bu ittifakın devam etmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Gelinen noktada, sadece yerel seçimlerle ilgili bir formül bulunamamıştır. Herhangi bir siyasi meselede ortak bir tutum üretememek, Cumhur İttifakı'nın sona ermesi anlamına gelmiyor. Bu tek tek siyasi meselelerin çok üstünde bir yerdir. Biz AK Parti olarak bu ittifaka vermiş olduğumuz önemi, bu ittifaka dönük olarak milletimizin talebini büyük bir saygıyla ve olumlu bir şekilde karşıladığımızı ifade ediyoruz. Bu ittifakı sarsmaya dönük yerel seçimlerde birtakım faaliyetler ortaya çıktığı zaman Cumhur İttifakı'nın doğası çerçevesinde, karşılıklı olarak bu ittifakın ortaya koyduğu hassasiyet, kendiliğinden işleyecektir."

Çelik, bir soru üzerine belediye başkanı aday adaylarının başvuru ücretlerinin yazılı açıklanacağını bildirdi. 

Kaynak: akparti.org.tr


Yayın Tarihi: 02/11/2018