UEFA Uluslar C Ligi’nde 4'te 4 Yaptık


UEFA Uluslar C Ligi’nde 4'te 4 Yaptık

TÜRKİYE 2 LİTVANYA 0

A Millî Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta İzmir'de ağırladığı Litvanya'yı 2-0 yenerek liderliğini devam ettirdi.

Grupta 4'te 4 yapan Ay-Yıldızlılarımız, 14 kez ağları havalandırırken, kalesinde hiç gol görmedi. Milli Takımımız, Litvanya karşısında, 37. dakikada Kaan Ayhan, 54. dakikada da VAR uyarısıyla kazanılan penaltıdan Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 galibiyete ulaştı. 81. dakikada Cengiz Ünder bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Mücadeleyi Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetti. Millilerimiz tarihinde ikinci kez karşılaştığı Litvanya'yı gruptaki ilk müsabakada 6-0 mağlup etmişti. Gruptaki diğer maçta Lüksemburg ile Faroe Adaları 2-2 berabere kaldı.

Stefan Kuntz: "Sahada harika bir takım ruhu görüyorum"

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta konuk ettiği Litvanya'yı 2-0 yenerek grupta 4'te 4 yapan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Stefan Kuntz, "Bu sonuçların başımızı döndürmesine izin vermemeliyiz." dedi. Kuntz, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, Uluslar C Ligi maçlarını oynadıkları haziran ayının futbolcularla geçirdikleri en uzun dönem olduğunu söyledi.

Bu sürece kadar gerek saha gerek içinde gerekse saha dışında takımını nasıl iyileştirebileceğine yönelik çalışmaları yaptıklarını kaydeden Kuntz, "Örneğin kayropraktik uzmanları Milli Takım kampına geldiler, yoga seansları yapıldı. Mental workshoplarda Milli Takımın değerleri nedir, Milli Takım oyuncularından beklenen değerler nedir; bunlar üzerine çalışıldı ve ilk çıkanlardan da çok iyi sonuçlar aldık. Burada aldığımız sonuçlardan bir poster oluşturduk ve bu posteri her maç öncesinde soyunma odamıza astık. Oyuncular da gerek bireysel olarak gerekse takım olarak kendilerinden neler beklendiğini gördüler. Tabii ki oyuncuları daha iyi tanıma imkanı bulduk. Zaman geçtikçe de onların kişiliklerini öğrenmiş olduk. Bu da tabii ki önemli. Lider oyuncuların özelliklerinden çok memnunum. Onu da söyledim ve yine mutlu eden başka bir faktör istatistik. Elimize ulaşan rakamlardan ve bugünkü karşılaşmada yüzde doksanın üzerinde bir isabetli pas oranı yakaladığımızı gördüm ve bu beni çok mutlu etti." şeklinde konuştu.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Stephanie Frappart, Mikael Berchebru, Cyril Mugnier (Fransa)

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 84 Mert Müldür), Cengiz Ünder (Dk. 84 Tiago Çukur), Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 84 Ozan Kabak), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 61 Doğukan Sinik), Halil Dervişoğlu (Dk. 61 Yunus Akgün), Serdar Dursun

Litvanya: Bartkus, Baravykas (Dk. 46 Sirvys), Girdvainis, Linas Klimavicius (Dk. 78 Satkus), Barauskas, Lasickas (Dk. 46 Armanavicius), Megelaitis, Uzela, Milasius (Dk. 84 Tutyskinas), Golubickas (Dk. 71 Augustinas Klimavicius), Cernych

Goller: Dk. 37 Kaan Ayhan, Dk. 54 Hakan Çalhanoğlu (Penaltıdan) (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 31 Baravykas, Dk. 48 Cernych, Dk. 54 Armanavicius, Dk. 80 Milasius (Litvanya)


Yayın Tarihi: 15/06/2022 - 13:51