Erdoğan: ''19 Mayıs, Türk Tarihindeki Sayısız Yeniden Başlangıçlardan Biridir''


Erdoğan: ''19 Mayıs, Türk Tarihindeki Sayısız Yeniden Başlangıçlardan Biridir''

19 Mayıs nedeniyle gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada “19 Mayıs, Türk tarihindeki sayısız yeni başlangıçlardan biridir, rastgele değildir. Bu başlangıç, önce bizi İstiklal Harbimizi zaferle sonuçlandırmaya, ardından yeni devletimiz olan Cumhuriyetimizi kurmaya götürmüştür. Özgürlük mücadelemiz, farklı görünümler altında Cumhuriyet tarihimiz boyunca da kesintisiz sürmüştür. Terör örgütleri önceleri nöbetleşe son dönemde ise topyekûn bir şekilde ülkemizi hiç boş bırakmamışlardır” dedi.

Gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ederek ve bu millî gün vesilesiyle gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin enerjisi, dinamizmi, heyecanı ve geleceğe umutla bakan gözlerinin kendisine umut verdiğini ve motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

 “GENÇLERİMİZE GÜVENMEMEK, İNANMAMAK GELECEĞİMİZDEN VAZGEÇMEK DEMEKTİR”

Çevresindeki kimi yetişkinlerin gençlerle, yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını gördüğünü; ancak kendisinin tam tersine gençlerden, yeni nesillerden çok ümitli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 Türkiye’sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki ‘kızıl elmamız’ olan 2053 Türkiye’si ise her şeyiyle sizlere emanettir. Aynı şekilde, 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandırma sorumluluğunu da sizler üzerinizde taşıyorsunuz. Biz size, siz de sizden sonrakilere… Kendilerinden bu derece büyük beklentilerimizin olduğu gençlerimize güvenmemek, inanmamak geleceğimizden vazgeçmek demektir. Biz geleceğimizden vazgeçmiyoruz, tam tersine, istikballe ilgili hedeflerimizi sürekli büyütüyoruz” dedi.

 “ANLI ŞANLI TARİHİMİZİ KİTAPLARIMIZA GEÇİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolunun, tarihleriyle olan ilişkilerini kesmekten geçtiğini kaydederek bu ülkede bunun yapıldığını hatırlattı ve şunları söyledi: “Bize öyle bir tarih okuttular ki bizim okuduğumuz tarih kitaplarında biz hep mağlubiyetlerle ilkelliklerle geçmişi olan bir tarih okuduk. Bizim tarihimizi böyle değil, Anlı şanlı tarihimizi bize o şekliyle göstermediler. Ama şimdi özellikle bunun üzerinde ısrarla duruyoruz ve diliyoruz ki müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçireceğiz. Tarih, zannedilenin aksine sadece geçmiş değil, aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan bir fenerdir.”

19 Mayıs’ın, Türk tarihindeki sayısız yeni başlangıçlardan biri olduğuna, bu başlangıcın milleti önce İstiklal Harbini zaferle sonuçlandırmaya, ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmaya götürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esasen, daha geriye doğru gidip meseleyi Medine Müdafaasına, Kut’ül Amare Zaferine, Çanakkale Zaferine kadar götürmek gerekir. İstiklal Harbimizin ayak sesleri olan bu zaferler, en kötü döneminde dahi Türk Milletinin neler yapabileceğinin birer ispatıdır” sözlerine yer verdi.

EĞİTİM YATIRIMLARI

Gençleri siyasi, sosyal, kültürel, sportif tüm alanlarda etkin şekilde yer almaya davet ederek, “Gençliğinde bu işlerin hepsiyle yakından ilgilenmiş birisi olarak sizlere başarının yolunu gösteriyorum. Sizlerden, yarım asra yakın bir tecrübenin ürünü olan bu tavsiyemi dikkate almanızı özellikle rica ediyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 14 yılda önceliği çocukların ve gençlerin eğitimine büyük önem vererek, Millî Eğitim Bakanlığının bütçesini 7,5 milyar liradan 85 milyar liraya çıkardıklarını, toplam 270 bin yeni dersliği ülkeye kazandırdıklarını, 561 bin yeni öğretmen ataması yaptıklarını, üniversite sayısını 76’dan 181’e yurtların yatak kapasitesini 182 binden 601 bine çıkardıklarını, ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıttıklarını, 432 bin etkileşimli tahta, 1,5 milyona yakın tablet bilgisayar dağıttıklarını

Konuşmasının sonunda, ‘tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “İşte bu ilkelere sıkı sıkıya sarılarak, önce 2023 hedeflerimize ulaşacak, ardından 2053 vizyonumuzu size emanet edeceğiz. Ben bu duygularla, bir kez daha 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum. Gittiğiniz illerdeki tüm kardeşlerime, evlatlarımıza selamlarımızı, sevgilerimizi iletmenizi rica ediyorum. Derslerinizde sizlere Allah’tan üstün başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Sporcularımıza da güç kuvvet diliyorum, başarılarının artarak devamını diliyorum.”

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 18/05/2017